Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias Adielsson svensk mästare i rallysprint 2WD Otrimmat

I överlägsen stil och i direktsändning i SVT Play vann rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg tillsammans med kartläsaren Patrik Barth från Torsby rallysprinten under årets SM-vintervecka i Umeå. Det började dock ganska dramatiskt i det första kvalåket för grabbarna.

- Jag är så jäkla glad att jag lyckades samla mig efter avåkningen i första kvalet. Det var riktigt nära att det hela tog slut i den där högersvängen, bilen blev ganska illa tilltyglad och jag fick en del glassplitter i ansiktet, riktigt skakad blev jag faktiskt, sa en mycket lättad Adielsson efter målgången.

Efter de två kvalen var Adielsson snabbast. Det började dock inte så bra då det blev en liten dikesvisit i första kvalet. Det var dock ingen fara med bilen utan det såg värre ut en vad det var. Mellan de båda kvalen gjordes det ett riktigt bra arbete med bilen och i andra kvalet satte Adielsson snabbaste tid, hela fem sekunder före tvåan. När det sedan var dags för final visade Adielsson att mästartakterna från förra året fortfarande sitter i.

- Bilen gick riktigt bra och jag tror att det går att åka mycket fortare än vad vi gjorde i finalen, vi blev lite avvaktande efter första kvalet då vi var av vägen. Vi har lärt oss genom åren att aldrig ge upp. Nu gjorde teamet ett riktigt bra jobb och fick ihop bilen så mycket det gick mellan åken. Jag blir imponerad över hur stark och hållbar Peugeoten är, en riktigt bra bil, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat
1, Mattias Adielsson Göteborg Peugeot 208 5,11,9
2, Emil Bergqvist Hofors Ford Fiesta 5,18,1
3, Martin Jansson Rasbo Skoda Fabia 5,24,5

Pressansvarig: Urban Andersson