Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rallysäsongen 2014 närmar sig för svenska mästaren Mattias Adielsson

Under helgen har rallysäsongen 2014 börjat för Mattias Adielsson från Göteborg. I Sveg har Svenska Bilsportsförbundet samlat de förare och kartläsare som ingår i landslaget för en helg fylld av tester och aktiviteter. Då Mattias går in i den här säsongen som regerade svensk mästare vet han att alla kommer att jaga honom och vilja vara före i varje tävling. Nu gäller det att komma riktigt bra förberedd till första tävlingen.

- Det har varit en riktigt värdefull helg. Vi har fått 10-12 mil i bilen och det har varit spännande föreläsningar, säger Mattias Adielsson.

Att få många mil på test är extra viktigt nu, då det är första vintersäsongen med den nya Peugeot 208 R2, som inhandlades till våren förra året. Den här säsongen kommer också 22-årige Patrik Barth från Lysvik i Värmland att ta plats som kartläsare i teamet. Patrik har stor erfarenhet från rally på högnivå och åkte under förra året med Mattias främste konkurrent om guldet Mattias Olsson.

- Jag är så tacksam att Christoffer Bäck har åkt med mig några år och vi har haft otroligt roligt och mycket stora framgångar tillsammans. Det är bara att gratulera de som Christoffer kommer att åka med under året, han tillför så otroligt mycket i en tävlingsbil med hans glada humör och sin professionalitet.

- Det är fortfarande en del pusselbitar som skall falla på plats innan vi tar beslut om hur den här säsongen kommer att se ut. Mycket är på gång men innan det är klart vill jag inte prata om det. Nu under veckan ska jag till England på några möten och efter det hoppas jag att det mesta är klart, avslutar Mattias Adielsson.

Pressansvarig: Urban Andersson