Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Svenska Rallylandslagsföraren Fredrik Åhlin börjar sin WRC 2-säsong i Rally Sweden

Nu, äntligen kan Fredrik berätta det som under en lång tid har varit hans förhoppning och dröm inför 2014.

Fredrik har jobbat stenhårt hela hösten med att finna en lösning för 2014. Efter hans framgångar i Finland och Rally Uppsala fick Fredrik möjligheten och erbjudandet att bli en av förarna som kör under WRC däckleverantören DMACKs flagga i årets WRC 2-tävlingar.

”Jag kommer att tillsammans med min ständiga följeslagare Morten Erik Abrahamsen börja WRC 2 säsongen i Rally Sweden. Starten i WRC 2 har möjliggjorts genom mina privata samarbetspartners och supporten från DMACK” berättar Fredrik.

”Den här styrningen har jag jobbat för under hela hösten med massor av pirriga möten och såklart massor av hemlighållande. Det är så skönt att äntligen kunna få berätta att det nu är klappat och klart inför Rally Sweden. Exakt vilka mer tävlingar som kommer ingå i mitt program under året bestäms senare, då det även beror på vad som passar team och teamkollegor bäst” säger Fredrik.

Fredrik känner sig trygg i den nya miljön han kommer till. Han har redan fått en väldigt bra kontakt med CA 1 Sports Teamchef Martin Wilkinson som har en stor erfarenhet inom branschen och arbetat med förare som bland annat Colin McRae.

”Det känns helt underbart att hamna i ett sådant stort och professionellt team där man verkligen får en känsla att alla kämpar för oss och med ett gemensamt mål” säger Fredrik.

”Det är klart att jag är stolt över den här chansen som jag fått tillsammans med DMACK. Hela fjolåret handlade egentligen bara om att ha kul och jobba tillbaka självförtroendet. Jag trodde verkligen inte att jag efter det resultatmässigt tunga året 2012 skulle stå här idag och få den här sitsen som jag blivit erbjuden. Det är verkligen ett kvitto att vi har gjort helt rätt val under 2013! Självklart kommer vi fortsätta med samma inställning i år då det faktiskt fortfarande är viktigt att ha roligt” berättar Fredrik.

Det är säkert inte någon klyscha att Fredrik är fantastiskt glad och tacksam för alla som supportat honom och Morten under deras nu nästan tre år långa samarbete. Fredrik riktar självklart ett stort tack till alla dessa.

Susanne Kottulinsky,