Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sophia Karlsson gör Mattias Olsson sällskap på EM-äventyret

Sophia ny codriver i teamet med Mattias Olsson.

Det blir Sophia Karlsson som gör Mattias Olsson sällskap på EM-äventyret i den Ford Fiesta R2 som just nu byggs färdigt av Mattias Olssons rallyteam i Kil. I helgen laddar de tillsammans upp med landslagsläger i Sveg.

- Tillsammans med Mattias laddar rutinerade Sophia Karlsson upp med landslagsläger.

Det rör på sig för fullt hos Mattias Olsson och han rallyteam i Kil. Bilbygget är i full gång och det är nu klart med ny codriver. Det blir sörmlandstjejen Sophia Karlsson som kommer att lotsa Mattias genom EM-säsongen. 23-åriga Sophia har trots sin ålder hela tio års rutin från kartläsarstolen och inte mindre än fyra SM-säsonger och ett antal utlandsstarter bakom sig i karriären. Hon började redan som trettonåring i högerstolen bredvid pappa John ”Glas-Jompa” Karlsson.

- Sophia har mycket mer rallyrutin än jag har, jag tror att hon kommer tillföra en hel del till teamet, säger Mattias Olsson.

I helgen väntar Landslagsläger i Sveg, med föreläsningar och teststräckor. Tyvärr är inte tävlingsbilen ännu klar för test.

- Vi fokuserar i stället på att hitta rätt i notläsningen och att göra egna noter, fortsätter Mattias.

Även Sophia ser fram mot lägret och den kommande året i teamet.
- Det ska verkligen bli spännande, jag ser fram emot säsongen och har höga mål för oss tillsammans, säger Sophia Karlsson

Premiär för EM-serien sker redan i månadsskiftet januari-februari nästa år på andra sidan Östersjön i Lettland. Men innan dess planerar Mattias att göra ett omfattande test av den nya tävlingsbilen. Inställningarna som Mattias sorterade ut mot slutet av säsongen görs direkt på den nya bilen, så någon längre inkörningsperiod räknar inte Mattas att få.
- Bilen är ju likadan som den förra, så det blir nog lätt att hitta tillbaka till vinnartempot, avslutar Mattias.

Anders Ekström