Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Svenska Rallycupen gasar på mot 2014

Succén, Svenska Rallycupen, släpper nu reglementet till kommande säsong 2014.

Efter ett väl genomfört arrangörsmöte den 1 dec, har vi nu efter att bollat frågorna några gånger, justerat reglerna för 2014.

Vi har vart lyhörda från aktiva, arrangörer och publik/media, och att ta tillvara de positiva delar från 2012 och 2013, för en ännu bättre Svenska Rallycupen.

En kort sammanfattning av förändringarna är detta: Cup/förarklasser,
4WD slås isär till två cupklasser, A 4WD samt B/C 4WD.
Klass 4 & 5 kommer att innehålla GrF Rwd, GrN 0-1400cc samt R1B.
Vi hoppas att AppK skall öka i startande för att stärka sitt berättigande som egen cupklass. Vi fortsätter med en cupklass för Appk. AppK -71 (utan noter) samt AppK 72-81 (med noter).
Vi skapar en Inbjudningsklass för GrF Fwd (som kommer få en egen prispott, men info kommer inom kort).

Seedning och startordning,
Årets variant med seedning i varje förar/cupklass med minst 5 och max 10 bästa var uppskattad och kommer fortsätta.
Vi fortsätter med tre startgrupper som rullar i startordning inbördes, (viss olikhet kan förekomma, tex i SSR där SRC är gäster).

Vi behåller givetvis årets "Power Stage" vid sista tävlingen, fortsätter med startbonusen om 1 poäng, samt 2 extra poäng om man fullföljer. Startbonusen räknas ej bort, då det skall löna sig att tävla flitigt och att fullfölja tävlingen.
Vi gör även en justering i att det från 2014, kommer krävas minst 8 startande för att full poäng i förarklassen skall utdelas, detta för att göra det mera rättvist i sammanslagna cupklasser.

Det blev en mycket trevlig prisutdelning och fest nu under 2013, så vi planerar för en sådan även 2014, prel 15 November (möjligen åter i Katrineholm).

Det kompletta cupreglementet återfinns på cupens officiella webbsida: www.svenskarallycupen.se där vi fortsätter ett mycket bra samarbete med Emotorsport.se (Eriksson Motorsport), som fortsätter sin höga nivå och seriösa rapportering från svensk rallysport.

Alla arrangörer är taggade inför 2014, och planen är att samtliga deltävlingar kommer att erbjuda "live-resultat" direkt från sträckorna, flera diskuterar om "Rallyradio". Det finns ytterligare några spännande ideér, men där får vi vara hemliga ännu ett tag.

Väl mött till Svenska Rallycupen 2014.

Cupkalender 2014:
31/5 SSR, Tingsryd
5/7 Nyköping
26/7 Kulling/Herrljunga
30/8 Västrallyt, Trollhättan
20/9 Rönne/Askersund
25/10 Skänninge


Cuporganisationen
Svenska Rallycupen.