Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Junior-EM nästa för Mattias Olsson

- Mattias satsar på full EM-säsong med nybyggd Ford Fiesta R2.

Det är ”Silly Season” på rallyfronten, men det smids planer för fullt hos Mattias Olsson och hans team. SM-silvermedaljören från Kil jobbar för fullt med nästa års EM-satsning. I Mattias verkstad är det högtryck på bilbyggeriet och jakten på samarbetspartners är i full gång. Målet är full EM-säsong för juniorer 2014.

Nästa års EM-säsong med junior-EM, ser ut att blir mer rafflande än någonsin. Det är i denna hetluften som Mattias Olsson nästa år vill befinna sig.
- Målsättningen är att köra alla sju deltävlingarna, säger Mattias Olsson. Hela EM-serien har mycket god mediabevakning och en av drivkrafterna bakom serien är just Eurosport.
- Vi väljer den här serien för att det är en bra serie, med tuff konkurrens och mycket bra bevakning från TV och annan media, fortsätter Mattias.

Premiär för EM-serien sker redan i månadsskiftet januari-februari nästa år på andra sidan Östersjön i Lettland. Men redan veckan efter startar vår egen VM-tävling Rally Sweden här i Värmland. Mattias utesluter inte helt en start även på hemmaplan inför storpubliken här i Värmland.
- Vi kommer att prioritera EM-serien, men går det att lösa rent ekonomiskt så utesluter jag inte en start även i Rally Sweden.

Efter totalkraschen i näst sista deltävlingen så är det bilbygge som pågår för fullt hos Mattias Olsson och hans team. En ny Ford av samma modell som tidigare, en Ford Fiesta i R2-tappning, håller just nu på att ta form hemma i Kil.
- Det blir en likadan som tidigare. Vi hittade mycket fart i bilen mot slutet av säsongen och kommer att föra över inställningarna till den nya bilen. Då blir det lätt att hitta snabbt tillbaka till ett vinnartempo, avslutar Mattias Olsson.

Anders Ekström