Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally Sweden - Treårsavtal i hamn

Rally Sweden - Closer to 2016

Svenska Rally AB och FIA:s promotor WRC Promoter GmbH har i dag enats om ett historiskt treårsavtal. Något som innebär att WRC:s enda vinterrally kommer att vara kvar i Sverige till och med 2016 – minst.

Rent formellt fortsätter FIA att årligen besluta om den aktuella kalendern, baserat på det förslag som WRC Promoter presenterar.

– Äntligen, är VM-avtalet i hamn. Det är något vi strävat efter i många år. Och även om mycket jobb återstår med att till fullo finansiera denna satsning så har vi nu ett attraktivt erbjudande för sponsorer och samarbetspartners som vill nå ut globalt, och vi kan arbeta långsiktigt med såväl sponsorer som själva arrangemanget, säger Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt AB och fortsätter.
– Något som gör detta extra roligt, är att vi de senaste åren utvecklat och breddat arrangemanget på ett sätt som inspirerat andra arrangörer världen runt.

Idag är Rally Sweden på god väg att bli en vinterfestival som attraherar långt fler än de genuint motorintresserade. Vilket går helt i linje med WRC Promoters intentioner.

Oliver Ciesla, VD för WRC Promoter är också glad över avtalet:
– Vi mycket nöjda med att kunna förlänga vårt framgångsrika samarbete med Svenska Rallyt AB. Det här gör det möjligt för såväl Rally Sweden och deras partners som mediebolag och ägarna av WRC att lägga upp mer långsiktiga planer. Ett unikt kännetecken för WRC är de olika underlag som förarna och teamen får möta över säsongen – och det här avtalet garanterar en fortsättning på att den svenska snön och isen kommer att vara ett av dessa de kommande åren, säger Oliver Ciesla.

Rally Sweden är Sveriges största återkommande sportevenemang med omkring 200 000 åskådare på plats och en tv-publik världen över som närmar sig 100 miljoner.

Glenn Olsson
VD Svenska Rallyt AB