Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Triss i rally på SSR 2014

South Swedish Rally satsar stort 2014 med tre olika deltävlingar. Bland annat ska Sydsvenska Mästaren i Sprint och Sydsvenska Mästaren i Rally koras. Dessutom blir det premiär för den första riktiga rallyloppisen.

Traditionsenligt körs South Swedish Rally (SSR) under Kristi Himmelfärdshelgen och 2014 startar South Swedish Rally Tour i Älmhult på torsdagen den 29 maj med en deltävling i Sydsvenska Mästerskapet på asfalt: Älmhult City Race.

– Det blir en rallysprint på asfalt, cirka 25 kilometer lång totalt, och tävlingen körs som ett varvlopp, säger Lars Mattsson, ordförande i SSR.

På fredagen den 30 maj körs nästa rallysprint, den här gången på grus. Sträckan körs strax utanför Växjö och är närmare fem kilometer lång.

– Sträckan körs två gånger med semifinal och final. Den som vinner blir Sydsvensk Mästare i Sprint 2014.

Under lördagen den 31 maj körs huvudnumret South Swedish Rally med Tingsryd som centralort. Tävlingen ingår i Sydsvenska Rallycupen, Svenska Rallycupen och DM för Småland och Södra Bilsportförbunden.

– I samband med tävlingen koras också den Sydsvenska Mästaren i Rally.

SSR körs i tre block vilka totalt omfattar 75 kilometer specialsträckor.

Som tidigare år kommer serviceplatsen att vara på travbanan i Tingsryd, och där kommer även Sveriges första riktiga rallyloppis att hållas.

– Där finns 150 boxar som ska användas som loppisstånd. Vill man även se på rallyt låser säljarna helt enkelt in sina prylar i boxen under tiden. Vi tror att det kan bli en verkligt stor loppmarknad.