Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Skilling 50 i Refteleskogarna

Skillingaryds MK arrangerar nu på lördag den 2 november den sista deltävlingen i årets Energicup. Skilling 50 bjuder på två sträckor som körs två gånger, sammanlagt 21 km vilket är lagom mycket och är ett sätt att visa för alla att klubben är mån om att de som kör Energicupen skall få tävla under bästa tänkbara förhållande. Energicupen fyller en viktig funktion för både de som är på väg upp och de som är rallymotionärer och bidrar till sammanhållningen bland rallyfolk i de arrangerande klubbarna.

Skillingaryds MK är den enda motorklubben med rally på programmet i den så kallade GGVV regionen (Gnosjö, Gislaved, Värnamo och Vaggeryd) och har aktiva förare och medlemmar även i Refteletrakten som nu får chansen att visa upp sig på hemmaplan.

Hela 14 av de 60 ekipagen kommer från den arrangerande klubben, därtill en av föråkarna. Bland klubbens förare finns också tänkbara favoriter till totalsegern till exempel Christopher Zeijlon och David Lindström men de kan utmanas av Mats Lundholm, Tjust, Niclas Melin, Nässjö och Magnus Görling, Tranås.

Grupp E klassen samlar en handfull deltagare och Mats Adolfsson från Nässjö är favorit men har många duktiga förare att kämpa mot, inte minst arrangörsklubbens Frida Axelsson och Kim Söderstedt.

Mer än 25 ekipage kommer till start i Volvo Original och där gör nog nyblivne SydSvenske mästaren Håkan Ståhl, Skillingaryd upp med klubbkamraten Markus Theorin och Morgan Olsson, Vimmerby upp om segern.

Första-start tiden kl 17.00 ger en fläkt av 70-talet då kvällstävlingar var det vanliga. Välkomna till startplatsen Stora Segerstads Naturbruksgymnasium utanför Reftele, där säljs program, finns servering och serviceplats och där startar också specialsträcka 1 och 3.

Mats Bergman