Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally-SM utan promotor för 2014

Svenska Bilsportförbundet - 2013-10-29 10:58 CET

Med fyra månader kvar till första tävlingen står nu Svenska Bilsportförbundet utan en övergripande samordnare för hela SM-serien i rally. Det stod klart under måndagen då promotorn SIMAB i ett pressmeddelande aviserade att de inte kommer att fortsätta sitt arbete under 2014.

Redan under helgen skickade företaget Sport in motion Sweden AB in sin begäran om att häva avtalet med Svenska Bilsportförbundet.
- Det stämmer. Vi har under en kort tid fört en dialog med SIMAB och vi emottog deras önskan om att häva avtalet under lördagen, säger Svenska Bilsportförbundets general sekreterare, Thomas Jansson. Det är naturligtvis olyckligt att en promotor inte vill fortsätta driva serien. Rent juridiskt kommer beslutet att fattas i nästa vecka då rallyutskottet håller ett extra möte med anledning av detta, avslutar Jansson.

SM-serien i rally har under 2013 avgjorts över sex deltävlingar. Och förhandlingar om nästa års säsong har redan startat mellan arrangörer och den lämnande promotorn.
- Ja, det stämmer att ett arbetet är påbörjat. Och det är olyckligt att det nu måste bli lite omtag för alla inblandade. För oss i utskottet är det nu högsta prioritet att hitta en lösning på hur vi ska organisera oss för det kommande året för att SM-serien ska fortsätta vara en serie med hög kvalité. SIMAB har lyft serien under de två år de har arbetat med den och det måste vi ta tillvara, säger rallyutskottets ordförande Magnus Månsson.

I fredags träffade rallyutskottet SM-arrangörerna för 2014. Arrangörer och utskott kom där överens om att genomföra SM tillsammans under nästa säsong.
- Det var ett bra möte och de tankar och idéer som väcktes under mötet kommer vi att arbeta vidare med. Det viktiga nu är att vi kan färdigställa alla avtal med kommande arrangörer gällande olika rättigheter och utveckling av SM-serien i rally, avslutar Månsson.

Ett nytt möte är inplanerat i början av december

SBF