Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sport in motion Sweden AB säger upp avtalet med SBF om att driva Rally SM

Det är med sorg i hjärtat vi tvingas inse att vi inte har hittat en affärsmodell som gör att vi kan fortsätta arbeta med kronjuvelen av det vi älskar, Rally SM.

Vi har lyckats tillföra pengar till mästerskapet, som gjort miljonsatsningen på bla TV möjlig, men vi har inte lyckats tillräckligt bra. Det saknas två viktiga saker inför 2014 för att kunna fortsätta med denna satsning.

Det är stöd från arrangörer och Rallyutskott samt en hälsosam finansiering.

Rally SM har tagit tigersprång i utvecklingen under de två år SIMAB har arbetat, trots detta känner vi inte att vi har det stöd vi behöver från organisationsledet. Detta är naturligtvis extra tråkigt när vi känner stort stöd från många aktiva.

Att driva ett mästerskap med en promotor som ser till helheten och en arrangör som ser till den lokala tävlingen är på alla sätt annorlunda än att ha ett arrangörsdrivet mästerskap helt utan någon som är ansvarig för hela serien.

Denna förändring har inte arrangörerna varit redo för.

Vi hoppas att man ändock fortsätter att utveckla Rally SM genom ett bolag som helhjärtat ägnar sig åt mästerskapet och att man inte går tillbaka till ett SM som består av 5-6 tävlingar utan sammanhållande tankar, idéer och produkter. Ett Rally SM utan TV, radio, sociala medier, VIP träffar, press dagar och media samarbeten är inget SM. Det är inte framtiden.

Vi hoppas också att näste man, kvinna eller företag, älskar denna sport lika mycket som vi och fortsätter att arbetet med att få med arrangörerna på resan, att jobba tillsammans med de aktiva och att hela tiden sträva efter ett bättre, mer publikt, mästerskap med ett marknadsvärde som i förlängningen skapar en grund för den aktiva att kunna satsa på denna sport på ett proffsigt sätt.

Vi tar samtidigt tillfället i akt att tacka alla de som har gjort dessa två år möjliga, allt från tävlande, samarbetspartners samt kollegor