Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Marknadsnatta har finaltävling i Svenska Rallycupen

Det är Västra Östergötlands MK som står för vårdskapet av finaltävlingen i Svenska Rallycupen i år. I år drar Kamasa-Marknadsnatta söderut i från Skänninge där start och mål är förlagt. De anmälda förarna kommer från de södra delarna av landet upp till Umeå i norr.

Först ut bland de tävlande är Ungdomsrally-klassen med åtta deltagare där Henrik Johansson får vara lite av favorit på de fem specialsträckor som tävlingen bjuder de tävlande på. Mycket är gammalt och beprövat medan det finns något som inte åkts på sedan 1990-talet och då som vinter.

En sen anmälan inkom ifrån Mjölbys Jari Saarinen som kommer ratta en Mitsubishi Evo 9 och kommer säkert göra livet surt för många medtävlare. Nyköpings Eric Johansson KAK;s Björn Adolfsson brukar finnas med i topp även västgöten Håkan Svensson finns på plats i östgötaskogarna med sina 4wd-bilar.

I den tvåhjulsdrivna klassen är svenska mästaren i klassen anmäld nämligen Johan Holmberg med sin skönljudande Suzuki Swift. Han kommer säkert att göra livet surt för många Volvo åkare i klassen däribland Östergyllens Magnus Karlsson. Totalt är ett 160-tal förare anmälda för att göra upp om poäng i Svenska Rallycupen som har en bra prispott.

Thomas Godhe