Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

På Lördag är det dags för final i 1300 RallyCup!

Med största sannolikhet är det Per Larssons Centrala Gummiteam med Stefan "Sollet" Sollenfelt/Per-Erik "Beppe" Svensson i deras Suzie som kommer att sätta sina namn på Bröderna Båges vandringspris.

De har nu en ledning med 38 poäng över paret Ola Strömberg/Brittmarie Ålund i Lily. 45 poäng är max vad man kan kamma in på en seger i en deltävling. Men det är faktiskt inte hela sanningen. Det krävs även att man då vinner alla delsträckor eftersom man i denna Cup har det unika poängsystemet att det även delas ut poäng för varje körd sträcka.

Egentligen kunde Sollet och Beppe ligga på sofflocket men självklart vill de vara med och avsluta på ett snyggt sätt när det nu sker på hemmaplan.

Ola och Brittmarie får nog koncentrera sig mer på att försvara sin andraplats då de bara har 29 poängs försprång till snabba paret Christian Granfors/Caroline Östmark. Och de i sin tur får se upp med rutinerade Ludvikaparet Jan-Erik Eriksson/Stefan Gustavsson som bara är 16 poäng efter.

Sedan följer ett gäng i den ordning de just nu är placerade, som kommer att slåss om resterande placeringar i sluttabellen.

15 Små ettriga Suzukis kommer att rulla ut från Risbergska Skolan några minuter efter 12 på lördag. Efter dryga halvtimmens transportkörning skall så första specialsträckan på hela 21 kilometer avverkas. Här handlar det inte om någon lite snutt på 3-4 kilometer för att få upp tempot och känslan och sen kanske justera lite däcktryck och bromsbalans. Nej här blir det full attack och helt avgörande från första metern. Efter den fartsträckan får man serva bilarna och sen ska ytterligare två sträckor avverkas om sammanlagt 9 kilometer.

Men som alltid. I rally kan allt hända. Vi får vänta och se vad resultaten blir efter målgång.

1300 RallyCup vill tacka arrangörer, sponsorer och tävlande för en intressant och givande säsong. Väl mött 2014! "Mycket Rally för Pengarna".

Ola Strömberg