Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Dramatik i A-finalen när Fagerstas Martin Lundqvist vann NGK-Masters

Nyblivna Juniorvärldsmästaren Pontus Tidemand ställde upp i årets NGK-Masters efter att innan start ha blivit utmanad av tävlingens stora dominant de senaste 4 åren, MSK Kvarnvingarnas Daniel Wall. Wall byggde två likadana bilar, en åt sig själv och en åt Tidemand, för att de skulle kunna tävla på lika villkor. Juniorvärldsmästare i Rally och en av tävlingens bästa bilar låter som en säker kombination, men det var nog inte många som egentligen trodde att SMK Edas snabbe Rallyförare skulle ha en chans att utmana på riktigt. Pontus stod därför för en ordentlig överraskning i tävlingen då han tillsammans med MK Team Westoms Reine Kyrk och Årjängs Kristoffer Olsson gick obesegrad genom kvalomgångarna.

I A-finalen var det stor dramatik då Fagerstas Martin Lundqvist körde till sig sin första seger i tävlingen. Pontus Tidemand och Reine Kyrk kraschade och blev stående i första kurvan. Daniel Wall fick motorhaveri på första varvet, men blev ändå dömd som trea i finalen som skördade många offer. Mållinjen nådde en jublande glad Lundqvist i ensamt majestät efter att ha vunnit sin första Folkracetävling som senior.

Resultat NGK-Masters:

1. Martin Lundqvist Fagersta MK
2. Kristoffer Olsson, Årjängs MK
3. Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna
4. Reine Kyrk, MK Team Westom
5. Pontus Tidemand, SMK Eda
6. Timmo Helgesson, Tjust MK


Sandra Hultgren vann prestigemötet i Dam finalen

Rasbo MKs Therese Johansson kvalade bäst med full poäng från kvalomgångarna. Väl i finalen var det dock ingen diskussion om vart segern skulle gå då SMK Edas Sandra Hultgren tämligen ohotad kunde defilera in i mål.

Resultat Damklassen:

1. Sandra Hultgren, SMK Eda
2. Emili Andersson, AMF Årsunda
3. Jennika Jennerfors, Robertsfors MS
4. Therese Johansson, Rasbo MK
5. Emma Karlsson, Malungs MK
6. Petra Nordqvist, MK Kopparberg


Kevin Eriksson tog sin tredje juniorseger i NGK-Masters

Smått omöjlige Kevin Eriksson från MK Speed var åter helt ohotad i juniorklassen. Genom tre raka kvalsegrar och vinst i A-finalen har den unge Eriksson nu vunnit juniorklassen samtliga år han kört. Nästa år blir Eriksson Senior och lär då inte ha några problem att ta en ordinarie plats i tävlingen.

I A-finalen var det ordentligt trångt i första sväng, men först ut kom ändå Kevin Eriksson, en placering som han sedan höll in i mål. De sista varven var han rejält jagad då Vansbros Alexander Hallqvist var precis i stötfångaren på Erikssons bil in över mållinjen.

Resultat Juniorer:

1. Kevin Eriksson, MK Speed
2. Alexander Hallqvist, Vansbro MK
3. Emil Jonsson, Malungs MK
4. Robert Prepula, Småbacka MK
5. Oskar Nilsson, Finnskoga MK
6. Hampus Jakobsson, SMK Nyköping


Peter Eriksson, ohotad i veteranklassen

Vara MKs Peter Eriksson gjorde som Kevin Eriksson bland juniorerna och vann samtliga sina kvalomgångar. I finalen vann Peter före Munkfors LG Bran och Finnskogas Ricky Bergsman.

Resultat Veteraner:

1. Peter Eriksson, Vara MK
2. L-G Bran, Munkfors MC
3. Ricky Bergsman, Finnskoga MK
4. Stefan Redin, Säffle MC
5. Mikael Blom, Säffle MC
6. Hannu Nieminen, Säffle MC

Per Andersson