Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Andra raka SM-guldet till Peter Hedström

- Allt gick som tåget på Kinnekulle Ring för Hedströms Motorsport.

Peter Hedström kunde i Götene säkra sitt andra raka SM-guld. Efter en stundtals strulig EM-säsong blev det en guldkantad säsongsavslutning i lätt duggregn på Kinnekulle Ring för Hedström Motorsport.

Kinnkulle Rings rallycross-slinga har förlängts en bit till årets SM-final. Startrakan är nu längre, men också mer svårkörd på det nya partiet efter startrakan.
- Banan är nygjord där, det kändes som att köra rätt ut i ett sandtag, säger Peter Hedström.

Under lördagens SM-final hängde regnet i luften under hela dagen. Teamen bytte fram och tillbaks mellan regndäck och skurna slicks.
- Det satt olika däck-kombinationer på många av bilarna heaten, berättar Peter Hedström.

Det ”svårvallade” underlaget märktes också på resultaten. VW-föraren Johan Kristoffersson var enda förare som körde hem två omgångar och bredvid honom i första startled i finalen radade Peter Hedström upp med sin Skoda Fabia.
- Jag tog tredje tid i första omgången - vann mitt heat i andra, men handleden som jag skadade i Tyskland låste sig i målsvängen, så jag tappade tid där, säger Peter Hedström.

Trots smärtande handled kunde ändå Peter ta andra tid i omgång två. I tredje omgången brast ett stag i bakvagnen för Peter.
- Det var bara att rulla ut i depån, men jag visste att resultaten från första två omgångarna skulle räcka.

Lagom till finalen började det regna lätt och Peter kände sig mer och mer tillfreds all eftersom regnet föll, då det är lite av favoritföre för Hedströms del.

Peter ryckte starten med Johan Kristoffersson som andra man. i finalen En liten lucka skapades mellan de två och resten av finalfältet.
- Medvetet höll jag igen lite för att lura in Johan på alternativspåret, då Öhman bakom redan gjort alternativet, sen drog jag på fullt igen, berättar Peter.

Detta var en taktik som skulle visa sig hålla bra. Peter kunde ratta sin Skoda Fabia till målflaggan i ledning, men rullade i mål med brusten bakre drivaxel.
- Det började vibrera och däcket kändes helt fyrkantigt något varv före mål, men det visade sig vara drivaxeln som var på väg att gå av - tur att den höll så långt som till sista kurvan, skrattar Hedström.

Nu väntar alltså scenen på nästa års Bilsportgala och SM-medaljen i Rallycross klass SuperCar för Peter Hedström. Detta är Peters tredje SM-guldmedalj, som sedan tidigare har SM-guld från förra året i samma klass och ett JSM-guld från 2001.

Anders Ekström