Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias Adielsson vann även silver i Junior-SM

Rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg tillsammans med kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora har inte bara vunnit SM-guld i klassen otrimmat 2WD de har även vunnit silver i junior SM. Då den sista deltävlingen i årets Rally-SM, Rally Uppsala, avslutades under helgen stod det klart att Adielsson kan lägga ytterligare en medalj på hyllan för året.

- Vi hade chans på att vinna silver i junior-SM och resultaten var med oss under helgen, så det här känns riktigt skönt, sammanfattade Mattias Adielsson.

Rally Uppsala som avslutade serien hade lyckats få till en riktigt utslagsgivande och svår bana. Det började med några sträckor i mörker på fredagen och sedan en längre etapp på lördagen. Adielsson låg efter två sträcksegrar på lördagen på en andra plats i klassen. Tyvärr gick det lite för fort på den sjätte specialsträckan och de kom ut lite för långt i en kurva och åkte av vägen. Bilen klarade sig bra och hade bara mindre skador, men de valde ändå att bryta tävlingen för att inte riskera något på bilen inför kommande utmaningar.

- Det var lite tråkigt att vi inte tog oss i mål men jag är väldigt nöjd med säsongen i det stora hela. Vi är ett team som alla jobbar för varandra och utan alla inblandade hade inte Christoffer och jag haft dessa framgångar i år, avslutar Mattias Adielsson

Resultat Otrimmat 2wd Rally Uppsala 2013

Otrimmat 2wd
1. Emil Bergkvist Hofors MS Ford Fiesta R2 48:13,9
2. David Pettersson Falköpings MK Skoda Fabia R2 48:41,9
3. Gustav Thorsell Rasbo MK Peugeot 208 R2 48:52,7
Mattias Adielsson Peugeot 208 R2 Göteborgs MF Brutit


Slutställning i Rally-SM

Otrimmat 2wd 1. Mattias Adielsson 116 poäng
2. Mattias Olsson 78 poäng
3. David Pettersson 74 poäng

Junior-SM
1. Johan Carlsson 144 poäng
2. Mattias Adielsson 106 poäng
3. Rickie Borgström 106 poäng

Urban Andersson