Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias Olsson kör för SM-medalj

- Stabil körning mot SM-silvret under fredagskvällen i Uppsala.

Årets SM-final i rally är i full gång i Uppsalaskogarna. Mattias Olsson finns givetvis med i hetluften när det ska final-rejsas om SM-medaljerna i Uppland. Efter förra tävlingens rullning är inte längre SM-guldet inom räckhåll för Mattias, men väl silvret.

Detta SM-silver ämnar Mattias med lånad bil ta med sig hem till Kil. Rallykollegan Fredrik Åhlin gjorde detta möjligt tack vare hans storstilade insats att låna ut sin Ford till Mattias i SM-finalen.

Men det är inte bara bilen som är ny för Mattias. Även i codriversätet finns en ny man för tävlingen. Stefan Gustavsson som till vardags läser noter vid sidan av Robin Friberg, gör Mattias sällskap i SM-finalen.
- Det funkar jättebra med Stefan, vi har gjort lite småjusteringar i notläsningen och det känns bra i bilen, berömmer Mattias.

Mattias inledde mitt i vägen på säkerhet och var femma på den första sträckan, dock bara sex sekunder efter sträckvinnaren Emil Bergqvist.
- Vi ville inte göra några dumheter, gick ut i ett hyfsat tempo utan att ta några risker, berättar Mattias.

Den andra sträckan var lite bredare och snabbare, något som passade Mattias körstil bättre. Femma på sträckan och två sekunder efter klassledande Emil.

Efter fredagskvällens tre körda specialsträckor ligger Mattias fortfarande på silverplats i SM. Han har samtliga sina konkurrenter om SM-silvret på betryggande avstånd bakom sig och ligger på en 3-plats, tio sekunder från ledningen i den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen.

- Nu kör vi för SM-silvret i morgon, det är en bit kvar, vi ska försöka hitta den rätta rytmen i morgon och justera lite på bromsarna.

I morgon avgörs SM-finalen Rally Uppsala med sex sträckor och drygt sju mil i fullfart genom Upplandsnaturen.

Topp fem i Rally Uppsala, otrimmat 2WD, efter 3 sträckor.
1. Emil Bergqvist, Hofors MS, 10:10,5
2. David Pettersson, Falköpings MK, 10:20,0
3. Mattias Olsson, Fryksdalens MK, 10:20,9
4. Mattias Adielsson, Göteborgs MF, 10:21,0
5. Christoffer Jacobsson, Gotlands MF, 10:24,7

Anders Ekström