Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Allt är inte klart i SM-tabellen

Inför den sista deltävlingen i SM är inte alla pallplatser helt klara, vi kan fortfarande vänta oss en del fighter.

Inför finalen i Uppsala har det varit ett stort intresse både från media men också från förare. Antal tävlande har nått rekord för säsongen och tävlingsledaren meddelar att man fått säga nej till flera intresserade då det inte finns plats, helt enkelt. Det är framför allt ökning av lokala förare som vill passa på att mäta sig och visa upp sig med SM-eliten på hemmaplan.

Även om flera av guldmedaljerna säkrades redan i föregående tävling så finns det mycket kvar att kämpa om.

Guldstrid finns det fortfarande i trimmat 2WD. Klassledaren Leif Pettersson har förvisso ett försprång på 5 poäng till 2:an Johan Holmberg och ytterligare 4 poäng ner till 3:e placerade Tobias Söderqvist. Pettersson har dock räknat poäng i alla tävlingar där båda Holmberg och Söderqvist har en varsin bruten tävling och kan således förbättra sin poängskörd maximalt vid en eventuell seger.

I trimmat 4 WD finns den redan kara guldmedaljören Eddie Hörbing på plats som har möjlighet till sin tredje raka seger i årets serie. En som definitivt kommer ha ett ord med i spelet är Ramona Karlsson som i dagarna fick sista sponsorpengarna på plats. Ramona imponerade stort i East Sweden Rally med flertalet sträcksegrar. Möjligen får vi uppleva Ramonas första seger i Rally SM. Ramona får också försvara sin silverplats som både Ingemar Svensson och Johan Rudengren har möjligheten att knipa, även om de skiljer 16 poäng till Ramonas fördel.

I den otrimmade klassen för fyrhjulsdrivna bilar så är Patrik Johansson redan klar mästare men det är tätt där bakom. Endast 2 poäng skiljer mellan klasstvåan Mikael Lindqvist och de delade tredjeplacerade Martin Berglund och Thomas Thunström.

Mattias Adielsson som gör premiärsäsong med Peugeot 208 R2 har även han säkrat segern. Och Mattias Olsson har att säkra silvermedaljen. Mattias som förstörde sin bil kraftigt i sista deltävlingen har till finalen lånat den bil som Fredrik Åhlin har kört så framgångsrikt.

Adielsson har säkrat sin guldmedalj i den otrimmade klassen men i junior SM har han fortfarande en kamp om silvermedaljen då guldet redan är säkrat av Johan Carlsson. Kampen om silvret står mellan Adielsson och Rickie Borgström.

Teammästerskapet ska också avgöras och vi kommer följa upp allt detta under helgen och rapportera om alla resultat.

All information om tävlingen kan du hitta på vår sida på www.rallysm.se