Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mikael Lindqvist kör för silvermedalj i Rally-SM

I den senaste deltävlingen av årets rally-SM vann rallyföraren Mikael Lindqvist från Norrköping tillsammans med kartläsaren Per Andersson från Hässleholm sin klass i tävlingen. De följde upp andra platsen från Hässleholm med en seger i Linköping för en månad sedan.

- Det kändes riktigt skönt att vi kunde vinna i Linköping. Jag tycker att vi har varit på gång ett tag, det har känts bättre och bättre i bilen, vi har äntligen hittat rätt med alla inställningar på fjädrar och stötdämpare och då kommer farten automatiskt, säger Mikael Lindqvist.

Rally Uppsala startar på fredag vid klockan 18 och under fredagen kommer det att köras tre specialsträckor. Efter nattvila är det på lördagen dags för sex specialsträckor. Bilarna når målet på Vaksala Torg i centrala Uppsala under sen eftermiddag. Totalt mäter banan 25 mil och av de är 8 mil specialsträckor fördelat på nio stycken. Arrangören räknar med att ca 60 000 åskådare kommer att följa årets final i rally-SM på plats.

- Vi kommer att gå för fullt mot silvermedaljen som vi har chans att ta. Det är en ganska kort tävling så det finns inte någon möjlighet att köra taktiskt och vänta på de andras misstag utan det är full gas från början till slut som gäller, avslutar Mikael Lindqvist.

Tidschema
Fredag 4 oktober
18.00 Start Vaksala Torg
18.45 Start SS 1
21.10 Nattuppehåll

Lördag 5 oktober
08.15 Start etapp 2
11.17 Service Vaksala Torg
15.50 Mål Vaksala Torg

Urban Andersson