Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Fredrik Åhlin startar säsong 2014 redan nu

Fredrik Åhlin startar säsong 2014 redan nu, med ett starkt träningspass under Rally SM-finalen.

Fredrik Åhlin och Morten Abrahamsen kommer att köra Rally SM-finalen i Uppsala den 4-5 oktober i en ny bil, Skoda Super 2000.

”Min vision har alltid varit densamma, ända sedan jag sparkade mig fram i min ”Bobby-Car”, att bli Världsmästare i Rally” säger landslagsföraren Fredrik Åhlin, som hade som mål i år att sitta i en Super 2000-bil innan årets slut.

Att Fredrik och Morten tror på sig själva talar årets resultat för. ”Vi körde två SM-deltävlingar här hemma i Sverige och vann båda” berättar Fredrik. Dessutom körde de även ett rally i Finland för att få upp ett högt och säkert tempo i bilen igen.

Teamet säger; ”Fredrik och Mortens plan har slagit väl ut, de är snabba och säkra och den sanna körglädjen de visar upp smittar av sig på oss alla i teamet”.

Till Rally SM-finalen har Fredrik hyrt en Skoda S2000 från det välrenommerade rallyteamet, Wallenwein Rally Sport i Tyskland. ”Det har varit vårt mål att testköra en Super 2000-bil under 2013, och att nu kunna avsluta säsongen med att göra det känns både roligt och motiverande inför nästa säsong. Vi ser det här rallyt som ett kanonträningspass inför säsongen 2014” berättar Fredrik.

”En sak kan vi lova, vi kommer att njuta av varje meter i bilen och vi kommer göra allt för att bjuda på en snabb och underhållande show i Upplandsskogarna” säger Fredrik glatt.

”Jag är även glad över att kunna hjälpa en annan Värmlänning till start i Uppsala. Jag har hyrt ut min privata Ford Fiesta R2 till Mattias Olsson som tyvärr gjorde slut på sin egen bil under SM Rallyt i Linköping sist. Jag vet hur tungt det är när man gjort misstaget och bilen är skrot och därför känns det riktigt bra att kunna få till en lösning så att killarna kommer till start” avslutar Fredrik.

Susanne Kottulinsky