Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Nionde gången gillt för Rallycrossföraren Urban Bergström i NGK-Masters?

Urban Bergström har vunnit Rallycross SM två gånger och är en av sportens stora dominanter i nationell Rallycross. Med mängder av rutin från Folkrace och Rallycross tillhör den frispråkige Värmlänningen alltid favoriterna i tävlingen, men ännu saknas en seger i NGK-Masters. Bergström har varit med i samtliga NGK-Masters tävlingar och gör med det nu sin 9:e start i tävlingen.

- ”Under de 8 tidigare starterna i NGK-Masters har jag bara haft en bra bil en enda gång och då blev jag svartflaggad (2006). Sedan dess har jag kört med vad jag fått tag på, men i år kommer jag med en riktigt bra bil igen. Om jag bara får en bra bil så ska jag vinna tävlingen”, berättar Bergström.

Denna gången delar Urban bil med Älvsbyns Elina Öhman och ryktet säger att Bergström/Öhman kommer till start i en grymt potent Opel Ascona…

Rallycross säsongen 2013 har varit ett utvecklings år för Bergström. Urban byggde under vintern en riktig ”monsterbil”, en Volvo V40 utrustad med 500hk BMW M3 (V8) motor. I början av säsongen slet han med bl.a. bakaxelhaveri och sedan har han haft stolpe ut med bl.a. punkteringar. Trots det ligger Rallycrossföraren på en fin 8:e plats inför på finalen Kinnekulle Ring nu till helgen. Kinnekulle har byggts om en del inför helgen med t.ex. en förlängd start-raka, något som borde passa Bergströms snabba Volvo.

När det nästa helg är dags för tävling i Karlstad så hoppas Urban Bergström att avsluta säsongen på bästa sätt med en seger i prestigefyllda NGK-Masters.

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje

NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.

Per Andersson