Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Finaltävling för redan klara mästaren i Rally-SM

Redan klara svenska mästarna i rally Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora laddar nu för finaltävlingen i årets Rally-SM. Rally Uppsala avgörs under fredagen och lördagen den här veckan.

- Vi har börjat förstå att vi är bäst i Sverige, tiden efter att guldet blev klart har varit fantastiskt trevlig. Nu gäller det att ladda om för Rally Uppsala, vi har ett bra självförtroende och ska åka på så mycket vi orkar, säger Mattias Adielsson.

Rally Uppsala är en av de kortare deltävlingarna i årets Rally-SM, endast åtta mil uppdelat på nio specialsträckor skall köras över två dagar. Serviceplatsen kommer att vara i centrala Uppsala på Vaksala Torg.

- Det ska bli roligt att åter få köra en deltävling i Rally-SM, lite synd bara att den är så kort. Under hösten har det varit en deltävling i månaden, det är perfekt. Då kan man hålla tempot uppe utan för långa uppehåll. Christoffer och jag längtar till lördagskvällen då medaljerna delas ut. Vi kommer då att få vårat guld och sedan har vi också chansen att vinna silver i junior SM. Det vore fantastiskt trevligt, så det är full gas som gäller i helgen, avslutar Mattias Adielsson.