Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Förfinal i Askersund för Svenska Rallycupen

Det drar ihop sig i Svenska Rallycupen 2013, näst sista deltävlingen går av stapeln i och med Rejmessvängen som lockat ett bra startfält på Lördag. Och konstigt vore det annars, det är fortfarande många poäng och slåss om i cupen, två deltävlingar kvar där det sedan i sluttabellen skall plocka bort ett resultat innan årets cupserie summeras. I finalen finns det sedan även "Power Stage-poäng" att samla på årets sista specialsträcka.

Givetvis är alla åtta cupklassers toppnamn samlade, med några giftiga inhopp på startlinjen. Vad sägs om 17-faldige svenska mästaren Mats Jonsson som skall ge Björn Adolfsson och Erik Johansson en hård kamp i 4WD. I den klassen blir det en spännande premiär där högt placerade Ulf Pettersson gör premiär med sin nya WRC-Focus, han körde fort med sin GrN+ Subaru, hur långt räcker det i en klart mera potent bil? Flera B-förare i 4WD är också med i toppen av sammanslagna 4WD-klassen, så många olika scenarion finns på hur slutresultatet kan se ut.

I 2WD ser Mikael Eriksson stabil ut i topp, men har inte råd att hamna i skogen och få en bruten tävling om han skall kunna köra på säkerhet i finalen om femveckor. Senast var det Fredrik Eriksson som var vassast i Gnesta, och troligen är de med i topp även i Askersund. Men det finns många snabba utmanare, redan klara JSM-segraren Johan Carlsson har visat snabbt tempo i år, eller kan en Merca med Mats Lundholm överraska?

Kan Lars Pettersson eller Håkan Lindh utmana Ola Axelsson i AppK? Frank Mårdh kommer med sin Ascona 400 som bara den är värd en tur till Askersundsskogen på Lördag.

Mattias Ledin i GrE, eller kan Jesper Samuelsson dra längsta strået i den klassen som är ovanligt stor då GrE-Cupen är med i tävlingen. Skall Knutte Edenholm ta en fjärde delseger för B 2WD i cupen eller kan Alan Karlsson och hemmaåkaren Mikael Larsson ta segern, och tar Andre Ekström ånyo en seger i C 2WD?

Stenhårt är det i båda VOC-klasserna, både i A/B och C-klassen där flera har stor chans till segern.

Allt annat än en ny seger för Henrik Johansson i Ungdomsrally vore en sensation där han dominerat i år.

Klockan 11 går första bil i väg från Rejmes i Askersund när Rönne MK släper iväg fältet, först till en publiksträcka nära stan för att sedan köra fryra sträckor till, där det helt säkert kommer att avgöras på den sista två mil långa sträcka fem.

Fram emot halv fyra ser vi fram emot att börja kora segrarna i Rejmessvängen 2013.

Varmt välkomna till stor underhållning i Svenska Rallycupen.

Officiell webbsida med cupställning, regler, kalender och information: www.svenskarallycupen.se Även Facebook: www.facebook.com/svenskarallycupen

Crister Nystrand