Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tufft Ekratten för Frida Axelsson

Det började verkligen bra för Frida Axelsson ifrån Skillingaryds MK och Co-drivern Linda Björklund, Kinds MK i lördags. Tjejerna börjar med att köra till sig en sträckseger, med hela 5,9 sekunder före tvåan Ryke.

"Jag visste att dagens tävling skulle bli tuff, eftersom min syster bara läst två tävlingar innan, så hade jag absolut inga förväntningar på att vinna eller ens vara närheten av det idag, så att leda med 5,9 efter första sträckan är helt fantastiskt"
Tjejerna fortsatte i samma höga tempo, men på tvåan bromsar Frida stopp i en hårnål och förlorar mycket tid på detta, men tack vare sin körning på första, behåller dem första platsen.

Ryke hade nu tagit in lite mer sekunder och det skilde endast 2,1 sekunder mellan Frida och Ryke nu inför tredje sträckan.
Tredje sträckan blev verkligen B-förarnas sträcka, där Frida och Linda kör in sig på en andra tid totalt i Grupp E, enbart Ryke var före, med 1,1 sekund!

Olidligt spännande blev det i slutet av tävlingen, Frida och Linda leder nu med 1 sekund före Ryke, men på det två sista sträckorna så tappar det alldeles för mycket och Ryke tar över ledningen. Frida och Linda fick nöja sig med en andraplats.

"Jag är givetvis nöjd med en andra plats. Det var en svår tävling att läsa noter på och Linda som nybörjare gjorde det bra. Jag kanske inte var så snäll mot min storasyster när jag tog med henne denna tävling, men hon löste dagens uppdrag bra, skrattar Frida"

Nu kommer teamet ladda om batterierna, för nästa lördag 21/9 då står sista tävlingen i Grupp E Cupen på schemat. Då har hon återigen med sig Emelie Mortensen i högerstolen.

Fridas Rallyteam