Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally SM - Yokohama Motorsport tog första teamsegern för i år.

Det ser ut att bli hårt i toppen av Teammästerskapet i år efter utvecklingen i East Sweden Rally. Ledande Team Tätab såg länge ut att gå mot seger efter en hård kamp med Eljas Motorsport. Den fighten kom dock av sig då både Pontus Tideman för Team Tätab och Robin Friberg för Eljas Motorsport fick lov att bryta tävlingen

Alla bilar i mål
Team Yokohama fick samtliga bilar i mål och bäst gick det för klassegrande Emil Bergqvist. Team Nybe som var stärkta efter framgångarna i Hässleholm lyckades åter förbättra sig, nu med en 2:a placering i tävlingen. Alla bilar i mål betyder bra med poäng och med både Ricki Borgström & Patrik Johansson på varsin 5:e plats rasslar det till i poängskörden.

För smalt för Teamchefen
Nordisk Hiss som inte hade nominerat comebackande teamchefen Pelle Sääv till tävlingen var nog lika glada för det då Pelle bröt redan på 1:a sträckan efter en missbedömning av bredden på ett grindhål. Glädjen blev dock kortvarig då det andra hemmahoppen Jari Saarinen fick problem redan på samma sträcka och bröt på SS 2.

Eljas Motorsport fick bara två bilar i mål men den alltid snabba Johan Carlsson startade om med superrallyreglerna och kom aldrig ifatt för poängplats. Johan fick dock plåster på såren då han samtidigt lyckade säkra det andra raka JSM Guldet.

Gotlandsbaserade Lundins Bil fick de två anmälda bilarna i mål. Tyvärr missade teamet att nominera Sebastian Johansson som ny medlem innan start, annars hade man tagit 3:e platsen tillsammans med Team Tractive.

Spännande i tabellen
Inför East Sweden Rally låg Team Tractive på en andra plats efter Team Tätab. I East Sweden Rally lyckades Team Tractive ta tillbaka en poäng och delar nu SM ledningen med Team Tätab. Det har även blivit tätt om tredjeplatsen. Nu skiljer det bara 4 poäng mellan 3:an och 6:an i tabellen så ingenting är avgjort innan sista deltävlingeni Uppsala.

Resultat East Sweden Rally

1. Yokohama Motorsport Sweden, 27
2. Team Nybe, 22
3. Team Tractive, 21
4. Team TÄTAB, 20
5. Nordisk Hiss,17
6. Eljas Motorsport,15
7. Lundins Bil, 14

SM ställning efter 5 av 6 deltävlingar

1. Team TÄTAB, 59
1. Team Tractive, 59
3. Yokohama Motorsport Sweden, 49
4. Eljas Motorsport, 47,5
5 .Nordisk Hiss, 45,5
6. Team NYBE, 45,0
7. Lundins Bil, 30