Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patrik Johansson – SM-guld 2013

Pommacen sprutade på rampen i år igen men efter mycket mer dramatik än förra året. Robin Friberg satte upp ett fruktansvärt tempo från början men Patrik var delat totalsnabbast med Robin på SS2. Problem med växellådan på SS3 sinkade Patrik några sekunder. Med bara fyrans växel tillgänglig bröt Patrik och Jeppe och linkade till servicen. Växelförarrarangemanget reparerades och bilen var fit for fight lördag morgon.

Simuleringar av SM-tabellen indikerade att det borde räcka med att passera mållinjen inom respittiden – även om Friberg inte skulle vinna – för att säkra SM-guldet så det blev omstart lördag morgon enligt SM-reglerna med tre minuters tidstillägg eftersom Patrik inte körde SS4. Martin Berglund bröt också efter SS3 med bromsproblem som fixades i servicen, samtidigt bytte Martin databoxen till diffarna för att öka trycket vilket gav en helt annan bil att köra under lördagen.


Foto: Tomas "tt" Thoren

På SS6 säkrade Patrik andratiden för att tappa 15 sekunder till Jacob Jansson på SS7 efter att ha kört över några stenar och krökt en bärarm. Robin Friberg bröt på SS7 efter avåkning. Patrik och Jeppe linkade till mål för byte av bärarm vilket mekanikerna lätt fixade under ordinarie servicetid. Patrik satsade på att ta hem bilen över SS8 men fick trots det en andratid på sträckan 2,2 sekunder efter Berglund men 1,7 sekunder före Lindqvist.

Resultat efter 9 sträckor; Lindqvist 1:06:27,0, Thunström 1:06:32,8, Jacob Jansson 1:07:11,6, Rydholm 1:08:47,2, Patrik 1:09:04,9, Berglund 1:10:37,1

SM-tabellen efter 5 tävlingar av 6 –
Patrik 61 (klar Svensk Mästare),
Mikael Lindqvist 48,
Thomas Thunström/Martin Berglund 46.

Det lär bli sekundkrig om silver och brons i Uppsala. (Mikael, Thomas och Martin måste alla räkna bort en tävling efter Uppsala så inte ens en vinst i avslutningen räcker till totalt 61 poäng)

Patriks Rallyteam gläds givetvis med Patrik och Jeppe efter deras stora SM-framgångar i år igen.

Ett stort TACK till alla sponsorer som gör det ekonomiskt möjligt att tävla på den här nivån, tack till våra supporters för allt stöd ute på tävlingarna och där emellan och till de duktiga mekanikerna som skickar ut bilen i toppskick efter varje serviceuppehåll. Utan er alla hade vi inte sprutat Pommac på målrampen i lördags

Anders Wiktorsson