Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Jane satte sin Profile på Strömkarlen

Jane satte sin Profile på Strömkarlen.

Efter ett par återbud så blev det 11 st små Suzuki som först av alla gav sig ut på den första specialsträckan vid Hedeängs folkracebana i Trollhättan. Det blev gångavstånd för servicepersonalen som hade allt uppställt vid motocrossbanans depåområde, så även de viktiga entusiasterna kunde få se en skymt av de tävlande "in action".

Paret Strömberg/Ålund öppnade bäst i sin Lily, tätt följd av favoriterna Sollenfeldt/Svensson (Sollet o Beppe) i Suzie. Trea var inte oväntat Cuptvåorna Granfors/Östmark (Krille o Carro) i en nyinhandlad MK1:a. Nu för första gången fick de prova på hur det är att köra med diffbroms. Fyra var Eriksson/Gustavsson i sin superfina Jane och femte platsen togs av nya medlemmarna och hemmahoppet Tomi Juntunen/Patrik Nyman dryga 2 sekunder efter.

Men detta var ju knappt ens en uppvärmning inför den legendariska Kabelvägen som ju denna tävling nästan byggde helt på. Visst finns det fräna rallyvägar i Sverige. Men kanske inte så många och så pass långa i tätbefolkade mellansverige. Dessutom med denna krokiga karaktär. En riktig utmaning är det och rekorden har ständigt förbättrats av i huvudsak de lokala förarna som hunnit lära känna vägen ordentligt.

Här visade Ludvikaparet Jan-Erik Eriksson/Stefan Gustavsson verkligen alla var skåpet skulle stå. Drömgränsen 6 min (för oss Suzukiåkare) underskreds med en halv sekund och på köpet gick de upp i ledningen. Sollet/Beppe slog upp hasplåten en aning vilket resulterade i svårväxlad bil och tappad tid. Hemmaåkarna Juntunen/Nyman fick erfara den alltför vanliga och bistra sanningen att tyngdlagarna även gäller dem som känner vägen.
Det slutade alltså med en avåkning och tilltufsad bil för deras del. Bittert. Särskilt när 3:e sträckan gick i närheten av Tomi´s hem. Där mötte Krille Granfors med Codriver Caroline Östmark sitt Waterloo. Bakhjulet kom ner i diket på korta men lömska Rörmaden1 och efter lite "rattfladder" så tog det tvärstopp i det djupa diket. Ola och Brittmarie tog med sin sträckseger tillbaka ledningen. Längre än till uppehållet kom inte nykomlingen Emil Carlsson lotsad av Tobias Abrahamsson med sin trasiga hjulupphängning.

Trots saknad 3:ans växel så var Sollet snabbast andra gången på Hedeäng och fick på så vis med sig värdefulla sträckpoäng. Ola utökade visserligen sin ledning till Jan-Erik med 4 tiondelar men det skulle visa sig otillräckligt.

På Kabelvägen andra gången så utklassade Jan-Erik och Stefan samtliga med helt otroliga tiden 5:54,9 !!! Det innebar en mycket imponerande 15:e plats totalt bland hundratalet bilar där 90% av dem har effekter långt över Sukkans 105 hästar. Noterbart är att Självaste Stig Blomqvist åkte på 6:13 med SAAB 99 Turbo på -80 talet.

Delad tvåa blev Ola och Sollet där den senare fick än större besvär med växellådan. Nu gällde det bara att kunna ta sig i mål för dem. Även bröderna Kujanpää i sin välanvända Mk1:a åkte sekundlika och det med Henry Nyberg/Anders Moberg. Häftigt att Henry som nästan kunde vara farfar åt dessa unga folkracefostrade bröder kan ha sån fight. Snacka om att generationerna möter varandra och har kul tillsammans! Nu blev detta en fight om fjärdeplatsen sedan Jesper Ödberg tvingats kasta in handduken p.g.a. trasig drivaxel.

Vi i 1300 RallyCup vill tacka arrangören för ett generöst tillmötesgående och för en välarrangerad tävling på utmanande vägar. Inget rally utan alla dessa fantastiska funktionärer ...och inte minst... Markägare och boende som låter oss åka på deras vägar! …och särskilt TACK till PROFILEn Juha Liimatainen!!

Mer info och aktuell Cupställning finns att läsa på Cupens hemsida www.1300rallycup.se "1300 RallyCup. Mycket Rally för Pengarna!"