Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias Olsson o Patrik Barth laddade inför East Sweden Rally

- Pressen ligger på konkurrenterna, säger SM-tvåan Mattias.

Endast en dag före starten av säsongens femte deltävling i rally-SM, värmer Mattias Olsson nu upp med ett sista test av bilen inför tävlingen. Sedan styr teamet direkt mot Linköping och East Sweden Rally.
- Jag och Patrik rullar i väg mot Linköping efter testet, rekognoseringen av sträckorna börjar redan sju på fredagsmorgonen, berättar Mattias Olsson.

SM-tävlingen startar sedan på klassiskt RAC-manér, med en parksträcka i centrala delen av huvudorten Linköping. Centralt ligger också tävlingscentrat vid Cloetta Center, mitt i Linköping. Efter ytterligare tre sträckor på grus, avrundas fredagen vid niotiden på kvällen. Lördagen bjuder på ytterligare 57 fullfartskilometer i det böljande rallylandskapet runt Linköping, för att avslutas med repetition av den inledande parksträckan.
- Jag tror vägkaraktären kommer att passa oss och bilen perfekt, med mer krokigt och kuperat än i Hässleholm, säger Mattias Olsson.

Mattias Olsson ligger inför East Sweden Rally på andra plats i SM. Ledande Mattias Adielsson har endast åtta poängs försprång, men får ändå finna sig i favoritskapet.
- Jag känner ingen press, det är ju trots allt första året i en framhjulsdriven bil för mig, så pressen ligger helt klart på Adielsson, vi slår från underläge och kör för seger, säger Mattias Olsson.

Den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen har samlat hela fjorton startande till East Sweden Rally. Startfältet har guldkant i form av världens just nu snabbaste junior, Pontus Tidemand, som gör nytt inhopp i SM-serien.
- Det är jättebra för klassen - Att få köra mot en av de snabbaste juniorerna i världen är mycket inspirerande - Verkligen en bra värdemätare på min egen kapacitet, avslutar Olsson.

Anders Ekström
Pressinfo Mattias Olsson Motorsport