Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mikael Lindqvist siktar högt i Rally-SM på Östgötavägar

För bara en månads sedan gjorde rallyföraren Mikael Lindqvist sin bästa tävling för året när han blev trea i klassen i AM Snapphanerallyt som avgjordes i Hässleholm. Nu är det dags för East Sweden Rally som avgörs i Linköping till helgen. Lindqvist som kommer till start med sin kartläsare Per Andersson från Hässleholm har inga planer på ett sämre resultat denna gång.

- Vi visade senast att vi kan hänga med de bästa på allvar. Nu med ett rally på Östgötavägar känner vi oss ännu mer taggade, säger Mikael Lindqvist.

Det kommer att bli ett tufft East Sweden Rally, väldigt utslagsgivande vägar och långa sträckor, det gäller att planera körningen så att man är med tills segrarna skall koras på lördagseftermiddagen. East Sweden Rally består av total nio specialsträckor där fyra av dem kommer att köras på fredagkväll. Sedan börjar man tidigt på lördagen med de resterande fem specialsträckorna och når målrampen utanför Cloetta Center vid klockan 16.

- Det kommer att bli en tuff fredag där vi också får köra några sträckor i mörker. Förr körde vi många tävlingar i mörker men de har försvunnit de senaste åren. Det är lite speciellt i mörker när man bara ser där billjusen lyser. Jag tror att vi har en fördel av att ha kört många tävlingar i mörker så jag hoppas att vi kan vara med riktigt bra på fredagen, säger Mikael Lindqvist

Teamet kommer att köra ett test under torsdagen för att göra de sista inställningarna på bilen.

Urban Andersson