Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Dags för Mattias Adielssons favorit i Rally-SM

East Sweden Rally i Linköping inleder nu slutspurten av Rally-SM's säsong. East Sweden Rally är den näst sista av de sex deltävlingar som skall köras innan årets mästare skall koras. Det är tredje året i rad som East Sweden Rally ingår i Rally-SM. Tävlingen är känd för sina krokiga och mycket fina vägar.

- Jag trivs mycket bra i Linköping, det har tidigare varit fantastiska vägar och ett toppenarrangemang. Vi siktar självklart på att ta en pallplats i tävlingen, säger Mattias Adielsson.

East Sweden Rallys headquater och serviceplats är vid Cloetta Center, hemmaarenan för Linköpings SHL-lag i ishockey. Tävlingen startar med en ganska lång etapp på fredagen då hela fyra specialsträckor skall köras. Under lördagen avslutas tävlingen sedan med ytterligare fem specialsträckor innan segrarna når målrampen vid klockan 16. East Sweden Rallys publiksträcka körs runt Cloetta Center som tävlingens öppnings- och avslutnings sträcka.

- Det är alltid väldigt hektiskt när det börjar närma sig tävling. Den här veckan kommer vi tidig till Linköping och är med på en presskonferens på tisdag, under onsdagen kommer vi köra ett mindre test på Torpa Gård Konferens & Event, på torsdagen är det anmälan och på fredag börjar tävlingen. Vi kommer med en seger i senaste deltävlingen så det är klart att vi siktar på pallen även den här gången, avslutar Mattias Adielsson.

Tidschema Fredag 6 september
18.00 Start SS 1 Cloetta Center
22.50 Nattuppehåll
Lördag 7 september
08.00 Start etapp 2
11.40 Service vid Cloetta Center
15.45 Mål vid Cloetta Center

Urban Andersson