Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kalender för 2014

Nu står vi inför de två sista deltävlingarna för 2013 där East Sweden Rally i Linköping kommer först, redan nu till helgen 6-7 september. Året avslutas sedan i Uppsala med stor final 3-5 oktober.

Men redan nu planeras nästa år och vi vill härmed presentera hur år 2014 kommer se ut.

21-22 februari, Östersund
13-14 juni, Köping
8-9 augusti, Hässleholm
5-6 september, Linköping
3-4 oktober, Uppsala

Vi har försökt skapa en kalender med arrangörer som vi tror kan prestera riktigt bra och intressanta tävlingar som alla berikar SM på sitt sätt. Vi har efter mycket övervägande dragit ner på en vintertävling, bland annat på grund av de kostnader som är inblandade för de aktiva.

Som ytterligare ett steg i detta kommer vi verka för att komprimera tävlingshelgerna och den tid dem tar i anspråk.

Snösäkra Östersund står nu för premiären och sedan är det en gammal bekant stad, Köping, på tur som tar över efter South Swedish Rally. I Hässleholm är det inte bara en SM-deltävling utan staden firar dessutom 100 år så vi räknar med feststämning och mycket publik.

Både Linköping och Uppsala är två orter som är vana att ta hand om Rally-SM och vi ser fram emot ytterligare tävlingar med bra arrangemang.

Förändringar i junior SM

Vi gör även en förändring för våra juniorer. Tidigare år har man kunnat köra i både JSM och stora SM i sin klass. Nu måste man välja, JSM eller SM.

"Detta är grunden till vår vision, att lyfta Sveriges rallyframtid, juniorerna. Det kan handla om sponsorsamarbeten riktat mot JSM, startplacering och till exempel startavgifter. Alla enskilda satsningar på en specifik klass blir mycket lättare när man bara kör en klass" - säger Olof Kånge från Sport In Motion.

Sprintar 2014

Vi jobbar vidare med Sprint-konceptet under SM-veckorna och satsar ännu hårdare på att få till ett par riktigt spektakulära tävlingar. 2014 står Umeå (vinter) och Borås (sommar) som värdar. RF och SVT ser rally som en perfekt sport att ha med i arrangemanget och kommer under 2014 att satsa minst lika mycket som under 2013 med mycket tv-tid.

Åsa Wallenrud