Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Suzuki 1300 RallyCup sätter Profile på Strömkarlen

7:e deltävlingen i Suzuki 1300 RallyCup avgörs på Lördag, då SMK Trollhättan arrangerar sin anrika tävling Strömkarlen. Där kommer 13 stycken ettriga Suzukibilar att sätta sin Profile på rallyt.

Först ut i spåret går cupledande Örebroduon Stefan Sollenfelt/Per Erik Svensson i sin Suzie. Jo det stämmer, de flesta i Cupen har faktisk satt namn på sina tävlingsbilar. Det är bara ett av de lite udda påhitt som förekommer i denna trevliga Cup.

Andra bil ut är duktiga och hårt laddande paret Christian Granfors/Caroline Östmark i egenskap av tabelltvåor. De körde tyvärr sönder sin motor i förra helgens Kolsvarunda men hade klokt nog varit och inhandlat en reservbil dagen före så de kommer sannolikt få omgående användning av den.

Ytterligare en deltagare som gjorde hål i sitt motorblock på de snabba Västmanländska vägarna var Krister Morén. Blir intressant se om han hittar någon ersättningsmotor på så kort varsel.

Till de flesta deltävlingarna har Cupen knutit avtal med särskilda Tävlingssponsorer. I detta fallet är det företaget PROFILE vehicles. Vi hoppas verkligen att vi INTE behöver ta deras produkter i anspråk!! de bygger nämligen ambulansfordon. Kanske ändå tryggt att veta för en del av deltagarna som faktiskt uppnått pensionsåldern men som fortfarande tycker detta med att köra rally är bland det roligaste man kan göra. Mycket beroende på att det är fullt möjligt för veteranerna att tävla mot ungdomar ända ner i 16: årsåldern. Här blandas verkligen smittande ungdomlig entusiast med erfarenheten. Ett utmärkt sätt att utvecklas.

Start, serviceplatsen och Mål blir vid Trollhättans motorstadion. Gissningsvis ingår något varv på dess folkracebana innan man ger sig ut på landsbygden. Kanske... För att få köra den klassiska "Kabelvägen".

Vem vinner? Ja att sätta sina pengar på Sollenfelt är en garanterad lågoddsare. Men det finns några till som vill vara med och slåss om sträck- och totalpoängen. T.ex. Senaste deltävlingens vinnare Jan-Erik Eriksson med sin Jane och dess tvåa Tony Cederfeldt med Alice.

Intressant blir att se hur fort lokala utmanaren och nykomlingen i gänget Tomi Juntunen kan köra. Konsten ligger inte i att "hålla gasen i botten". Konsten ligger i "Att få med sig farten". En skola där det inte behövs några hästkraftsstinna vidunder för att utveckla sig själv.

1300 RallyCup. "Mycket rally för pengarna".

Ola Strömberg