Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Stoffe Nilsson kan ta femte raka segern i helgens TV-Svängen.

Hässleholms Stoffe Nilsson har på lördag chansen att återigen bli historisk (ifjol var han först till fyra segrar i rad) på lördag om han då kniper sin femte raka seger i SMK Hörbys klassiska TV-Svängen. I år är det 49:e gången som tävlingen körs och Stoffe har redan nu fem segrar, den första redan 2007 och sedan fyra i rad åren 2009-12. Om det lyckas på lördag passerar Stoffe med sex segrar, även SMK Hörbys egen Bengt-Göran Bergström som "bara" har fem triumfer totalt, den sista 1997…

I senaste deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen uppe i Vimmerby för två veckor sedan tog Stoffe hand om totalsegern vilket vittnar om att formen är på topp. Detta lär krävas då Stoffe delar ledningen i Sydsvenska Rallycupens "Prispott-lista" med Kristianstads C-förare Martin Olsson. Båda har dessutom för vana att vinna sina respektive klasser vilket kan innebära att det hela inte avgörs förrän i finalen sista helgen i oktober. DM-guldet är i stort sett redan i hamn för den Vinslövsboende Subaruåkaren och tvåan, klubbkamraten Björn Johnsson får istället slåss om silvret med en annan hässleholmare, Ingvar Andersson.

SMK Hörby trio i DM-toppen.
I Rally-DM:s 2WD-klass är det SMK Hörby för hela slanten genom trion, Thord Johansson, Lars Mårtensson samt regerande mästaren Joachim Kristiansson. Bäst utgångsläge har Thord med sextonpoängs ledning till Lars med bara tre tävlingar kvar av årets serie.DM-ledaren i 2WD-klassen är SMK Hörbys Volvoåkare Thord Johannson som är en av favoriterna i lördagens TV-Sväng med sin knallgula Volvo 940.

Hörbytrion får dock tufft motstånd i TV-Svängen av ett helt koppel smålänningar då tävlingen även ingår i Smålands DM. Segermaskinen David Bellborg, Ryd är förste utmanare och bakom finns flitiga Hörbygästerna Kjell Fransson, Vimmerby och Mattis Olsson, Gullabo, samtliga tre i toppen av Smålands DM.

Kanske blir hela bunten snuvade på segern av östgöten Jari Saarinen, en av landets mesta SM-åkare som nu bytt ut sin vanliga WRC-Ford mot en vass Volvo. Kan det bli en segerkombination på lördag?

Heta Tom Kristensson leder Volvoklassen.
Även i Klass D1 kallad VOC Mekonomen Rally i dagligt tal är det SMK Hörby i topp genom årets hetaste förare så här långt, Tom Kristensson som leder en enda poäng före klubbkamraten Jim Nilsson.


Rena segermaskinen är arrangörsklubbens Tom Kristensson som både leder DM-klassen och B-Förarcupen i den vita Volvo 240:an.

I Klass D4 ser en annan Hörbyåkare Thobias Svensson gå mot ännu ett DM-guld med sin komfortabla ledning på femton poäng före Karlskronas Carl Ryke TINTER Classic Rallycup ingår även den i TV-Svängen med dussintalet bilar och här är det en tuff fajt att vänta mellan främst Sven-Åke Angerd, Norrahammar och Krister Johnsson från Broby.


På väg mot ännu ett DM-guld är SMK Hörbys Golfåkare Thobias Svensson.

Årets upplaga av TV-Svängen har lockat drygt hundratrettio ekipage vilket är i princip lika med fjolårssiffran ett klart bevis på att tävlingen behåller sitt grepp som en av de populäraste tävlingarna i Sydsvenska Rallycupen
- Trots att cupen närmar sig slutet har vi i stort sett samma antal deltagare som de tidigare deltävlingarna vilket självklart känns positivt, menar tävlingsledaren Patrik Persson.

Tävlingen avgörs på sex specialsträckor med en radie runt tre mil kring Hörby. Vägutbudet i Mellanskåne är begränsat, vilket tvingar SMK Hörby att som vanligt "dammsuga" efter lämpliga grusvägar för att hitta lämpliga specialsträckor. Patrik är dock nöjd med upplägget som erbjuder totalt strax över 40 kilometer specialsträckor.
- Tycker att vi har fått ihop bra, utslagsgivande bana och att det blir en värdig vinnare i den 49:e TV-Svängen det lovar jag! Tävlingscentra är förlagt till Arvidssons Transporter på Industriområdet i Hörby och första start är 10.00 med målgång omkring fyra på eftermiddagen.

Text och foto
Tommy svensson
Mediaansvarig i SMK Hörby