Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Svenska Rallycupen intar Gnesta

På Lördag gästar Svenska Rallycupen lilla sörmländska orten Gnesta, och lär bli årets händelse i bygden.

Och nog är det så att cupen går in på upploppet när femte deltävlingen (av sju) går av stapeln med Mjölkpallenpokalen lör 24 aug.

De är något färre denna deltävling, men det är en hård cup, några bilar och dess team jobbar hårt i garagen men hinner inte bli klara efter lite naturbesök.

Men två som står på startlinjen trots en rulltårta vid förra tävlingen är 2WD-ledaren Mikael Ericsson som jobbat hårt sen ett varv över taket i senaste SM-tävlingen i Hässleholm för två veckor sedan. En given segerkandidat om bil och förare är tillbaka i form.

En tuff utmanare som kan Gnestaterrängen, bl.a efter vinst i Mjölkpallen 2011, är Fredrik Eriksson som har vart en stadig poängplockare runt täten i cupen, och som nu ligger som tre inför de tre avslutande deltävlingarna 2013.

En till som kört många race i Gnestaskogarna med stor framgång och som vart mycket snabb i cupen, bl.a som 4WD-tvåa i Nyköping i juli, är Eric Johansson som dock senast när cupen gästade Herrljunga, gjorde ett varv över taket men som nu jobbat hårt för att åter stå på startlinjen.

Cupledaren i 4WD, Björn Adolfsson, lär få ta i riktigt rejält om det skall räcka till topp.

Drygt 130 bilar ger sig ut från Gnesta på Lördag kl.11, för att ta sig an fem häftiga sträckor där den sista mäter hela 18,6 km och är en underbar rallysträcka som innehåller allt. Väl mött i rallyskogen för seriös underhållning!

Christer Nystrand