Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sydsvenska Rallycupen går mot final

På lördagen avgjordes Emiltrofén i Vimmerby MS regi. Det var den sjätte av nio tävlingar i SydSvenska RallyCupens grundserie. Kampen både om placeringar i prispottslistan och i finalfälten i de olika klasserna hårdnar. Om förra tävlingen i Skillingaryd var smått unik med sin 50/50 fördelning mellan SS-mil och transport så var Emiltrofén unik för året med sin första sträcka på nästan 2,8 mil, en längd som man normalt bara kommer upp i på vintern. Att som förare komma till denna utmaning med i många fall ett månadslångt sommaruppehåll var en verklig utmaning och i flera klasser gick det faktiskt att se att de som placerade sig i topp också hade kört tävlingar under sommarsemestern.

En sådan är Christopher Zeijlon, Skillingaryd, som med mil i kroppen från Kullingstrofén satte upp högsta tempo och mer eller mindre krossade det mesta i sin väg och körde ifrån de närmaste konkurrenterna i A 2WD med nära halvminuten. Den ende som kunde hålla något så när jämna steg var B-föraren Erik Telehagen, Växjö, även han med färska framgångar, i hans fall från SM i Hässleholm. Christopher är nu med sina senaste resultat på en placering som ger honom plats i finalen och då får han och Erik mötas i en duell på lika villkor som vi alla ser fram emot. Fast detta förutsätter förstås att Christopher startar i en SSRC-tävling till då reglerna säger att man skall ha startat i minst fyra deltävlingar för att kvalificera sig till finalen.

Även i Volvo Original Elit blir kampen om slutsegern en duell mellan två som tävlar flitigt. Per-Ola Thörnberg, Vetlanda, ryckte åt sig en ledning på drygt tio sekunder på den långa första sträckan och trots två sträcksegrar kommer inte Markus Theorin ifatt utan får ge sig med 6,4 sekunder.

Martin Olsson, Kristianstad, segrade än en gång i C 2WD och toppar därför fortsatt prispottslistan tillsammans med lördagens totalsegrare Stoffe Nilsson, Hässleholm.

Nu flyttar serien till Skåne och SMK Hörbys anrika TV-svängen om två veckor. Kampen om prispott och finalplatser går vidare.

Från och med nu så kan alla förutom på Facebook också följa SydSvenska RallyCupen på den nya hemsidan www.ssrc.se där resultat för tävlingar och ställningen i cupen publiceras.

Mats Bergman