Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patrik Johansson på väg mot sitt andra SM-guld

Det totala motorraset i SSR i maj efter bara 50 mil SS var ett allvarligt (ekonomiskt) bakslag för teamet.

Två veckor före SM-tävlingen i Hässleholm körde Patrik och Jeppe ett test i Kullingstrofen uppe i Herrljunga och var nöjda med körningen, bilen och den nya motorn.

Inför Hässleholm gjordes en normal översyn av bilen och för fredagskvällens asfaltsträckor (samma sträcka kördes två gånger) införskaffades 18” asfaltdäck. Tyvärr hann Patrik inte testa däcken före start och det fanns inte tid att bygga om fjäderbenen heller för asfalt. Robin Fribergs mekaniker hade övat på att byta fjäderben fram (bak är mer omfattande) och med speciella fjäderben fram fick Robin till två kanontider och ledde klassen med 20 sekunder efter 15 km asfaltväg. Robins mekaniker hann byta tillbaks till stanardfjäderbenen på den korta servicen på lördagsmorgonen, starkt gjort.

Teamet hade arrangerat ett Event ute på sträckan med mat och dryck och för säkerhets skull tält över huvudet. Det var mycket uppskattat och alla såg fram emot nästa tillfälle att gästa teamet ute på en specialsträcka och uppleva farten, spänningen och god mat på plats i goda vänners sällskap.

På grussträckorna var det en tuff kamp i klassen även om Patrik och Robin etablerade ett lite högre tempo än de övriga. Fram till SS6 tog de tiondelar fram och tillbaks och Robin hade drygat ut avståndet med nästan en hel sekund. På SS6 tappade Patrik lite tempo vilket visade sig bero på bakvagnsinställningen. Mekanikerna lyckades justera tillbaks rätt toe-in på servicen och med bättre fäste bak fick Patrik tillbaks förtroendet för Mitsun och presterade riktigt snabba tider, tredje totalt på SS7 och andratiden totalt på avslutande SS8 trots att de åkt ca 3 km i dammet efter P-A Ljung som kört punktering inne på sträckan. Imponerande.

Robin Friberg linkade ut från SS7 7 minuter försenad efter en avåkning och påföljande punktering, och Martin Berglund tappade en dryg minut efter punktering inne på SS7.

Nu återstår två SM-tävlingar i Linköping 6-7 september och SM-finalen i Uppsala 4-5 oktober. En åttondeplats i någon av tävlingarna ger en silvermedalj medan det krävs en tredjeplats för att säkra ännu ett guld om Martin Berglund vinner de bägge avslutande tävlingarna.

Ett stort TACK till alla sponsorer, supporters och mekaniker som hjälpt oss nå så här långt.

Patriks Rallyteam www.patriksrallyteam.com