Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Team TÄTAB upp i ledning efter AM-Snapphanerallyt

Det blev stora förändringar i Teammästerskapet efter lördagens lunchuppehåll i Hässleholm.

Eljas Motorsport som var i ledning inför lunchuppehållet fick nu bara klassegraren Johan Carlsson i mål och rasade följaktligen ner till en 5:e plats i tävlingen. Samtidigt så förbättrade Team TÄTAB sina poäng då Hörbing och Svensson kunde behålla sina placering samtidigt som Jakob Jansson tog en 3:e plats i sin bilklass.

Team Tractive slutade nu som tvåa i tävlingen, endast 1 poäng före team NYBE som stod för sin bästa placering i år med en 3:a plats följt av Yokohama Motorsport.

Team NYBES årsbästa

Team NYBE lyckades med årets bästa placering endast 1 poäng från 2:a platsen. Starkt bidragande till placering var Patrik Johansson med sin klasseger samtidigt som både Borgström och Kräbbleboda Jonsson kom i mål på poängplatser.

Yokohama Motorsport slutade på en 4:e plats efter det att både Berglund och Haag fick problem på de två avslutade sträckorna men räddade en del poäng med Niklas Karlsson 5:e plats.

För Eljas Motorsport slutade rallyt mindre angenämt då både Robin Friberg och Jerker Axelsson fick bryta. Robin då i en säker klassledning. Samma öde drabbade även Nordisk Hiss som även de endast fick klassegraren Mats Adielsson i mål. Detta innebär att Eljas Motorsport och Nordisk delade 5:e placering följ av ett alltjämt kämpande Lundins Bil.

Ny ledare i SM tabellen

I SM tabellen gick nu team TÄTAB upp i ledning före fjolårssegraren team Tractiv. I toppen skiljer det dock endast 1 poäng medan avstånden till Eljas Motorsport på tredjeplats är 8,5 poäng.

Slutställning AM-Snapphanerallyt
1. Team TÄTAB 37 p
2. Team Tractive 25 p
3. Team Nybe 24 p
4. Yokohama Motorsport 18 p
5. Nordisk Hiss 15 p
5. Eljas Motorsport 15 p
7. Lundins Bil 8 p


SM Tabell efter 4 deltävlingar av 6.
1. Team TÄTAB 50,0 p
2. Team Tractive 49,0 p
3. Eljas Motorsport 40,5 p
4. Nordisk Hiss 37,5 p
5. Yokohama Motorsport 34,0 p
6. Team NYBE 33,0 p
7. Lundins Bil 24,0 p