Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

VOC Mekonomen Rallys prisbord tar form

VOC Mekonomen hälsar klassens nya partners Hellmans Motorrenoveringar och Thorsells Reklam, och nygamla KBT Safety hjärtligt välkomna.

Inför den här säsongen stack Roger Fransson, klassansvarig i VOC Mekonomen Rally ut hakan och lovade ett prisbord till ett värde av 100 000 kronor i klassens SverigeSerie fördelat på både priser och startbonus till förare som kört full serie. Med tanke på att dessa bara fördelas på fyra förarklasser: Elit A, Elit B. C-Cup och Juniorer så är det ett av rallysveriges största prisbord man tävlar om i VOC Mekonomens nationella serie. Nu kan klassen stolt berätta att Hellmans Motorrenoveringar bidrar med en komplett startklar VOC Motor, att KBT Safety bidrar både såväl med en komplett certbåge till en VOC 740/940 som pengar till prisbordet, samtidigt som Thorsells reklam kommer att bidra med presentkort i sin butik - då närmar sig 100 000 kronors vallen med stormsteg.

Året i VOC har varit händelserikt. Redan under årets första veckor briserade en bomb. VOC som ända sedan vid sin födelse 1989 haft Volvos reservdelsbolag Volvo Original som sin huvudpartner inledde ett nytt samarbete.

Med åren har samarbetet mellan rallyklassen och reservdelsbolaget blivit så etablerat att klassen kommit att benämnas just "Volvo Original" i folkmun, för rallyälskare har detta begrepp förmodligen mer blivit synonymt med rallyklassen än på bolaget som under så lång tid stod bakom den. Men, Volvo lämnade faktiskt det samarbetet redan 2006 och sedan dess har VOC jobbat hårt med att etablera ett samarbete med en ny huvudpartner.

I januari 2013 föll äntligen alla bitar på plats. VOC kunde stolt presentera en ny huvudpartner i Mekonomen. Rallyklassen "Volvo Original" gick därmed i graven och VOC Mekonomen Rally var fött.

Nu tar klassen nästa steg och fyller på sin skara av samarbetspartners.

- Allt gick så väldigt fort i början på året som det så ofta är med långa och komplicerade förhandlingar, när saker till sist faller på plats så går det fort. Och när ett stort samarbete ska etableras är det alltid massor som ska göras, mängder med detaljer som ska lösas för att få allt att fungera. Första året är alltid något av ett läroår. Därför är det extra roligt att vi nu mitt i pågående säsong också kan presentera två helt nya samarbeten och ett nygammalt och utvecklat samarbete.

Prisbordet i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie börjar se riktigt starkt ut.

- Hellmans motorrenoveringar bidrar med en komplett optimerad VOC Motor till en 940, bara den är värd 31 000:-. Motorn kommer att lottas ut bland alla som tagit en pallplats i den totala serien inklusive klassen duktiga juniorer. KBT Safety bidrar som men gjort några år med en båge värd 11 000:- som lottas ut bland alla som placerat sig topp 10 i någon klass. Dessutom bidrar KBT också med pengar till startbonusen som alla som kört full serie ska få vara med och dela på. Och Thorsells reklam kommer att bidra med fulladdade och värdefulla "rallygodispåsar" till alla topplacerade. Och vi jobbar vidare, de utlovade 100 000:- ska vi nå. Extra stor chans för juniorerna.

- VOC Mekonomen Rally är som det flesta vet landets ledande instegsklass, den helt övervägande majoriteten av landets rallyelit har sedan många år valt att ta karriärens viktiga tidiga steg i vår klass, listan på namn kan göras hur lång som helst men bara för att nämna några riktiga toppnamn just nu så måste vi nämna Pontus Tideman och Mads Østberg. Därför känns det extra bra att juniorerna får lite extra stor chans till vårt prisbord i-och-med att de, trots att de är många, ändå är en klart mindre grupp än våra jättestora klasser i A, B och C. Och i framtiden hoppas vi kunna göra ännu mer för just juniorgruppen, avslutar Roger hemlighetsfullt.