Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Superladdad Mattias Olsson inför Snapphanerallyt

- Mattias och Patrik är beredda på högt tempo efter uppladdning på finska VM-vägar.

Till helgen startas rally-SM upp igen efter sommardvalan. Mattias Olsson och teamet ligger i startgroparna. De ska på torsdag morgon bana sin väg ner till Hässleholm. Det är dags för årets fjärde SM-deltävling av sex, AM Snapphanerallyt, som körs på utmanande byvägar i Hässleholmstrakten.

Mattias Olsson och codriver Patrik Barth är just hemkomna från Finland och Jyväskylä. Med sig har de noter och kunskaper inför kommande internationell satsning. Men också en helt ny syn på själva tävlingsmomentet.
- Det var mycket lärorikt i Finland, vi fick med oss nya grejer och kommer att ha en helt annorlunda approach till tävlingen i Hässleholm, säger Mattias Olsson.

Mest intryck på Mattias satte den berömda sträckan Ouninpohja.
- Helt brutal, så många lyft och samtidigt så rytmisk, den ska bli underbar att köra i fullfart, drömmer Mattias.

Uppladdningen inför Hässleholm har dock inte bara inneburit Finland för teamet. Ett omfattande fjädringstest har också hunnits med.
Väghållningsgurun Micke Gustavsson och hans Tech Pro har stått för kunskapen i ämnet. Tillsammans med Mattias har teamet och Micke finslipat väghållningen på Ford Fiestan.
- Vi har nu hittat en helt ny setup som vi tror kommer att funka ännu bättre för mig och min körstil.

Trots tuff konkurrens nere i Hässleholm och okända vägar, är målsättningen hög i teamet.
- Vi har ju minst erfarenhet av alla i klassen, men vi ska definitivt prova att vara med i toppen av klassen, vi är superladdade inför Hässleholm, avslutar Mattias.

Anders Ekström
Pressinfo Mattias Olsson Motorsport