Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mikael Lindqvist jagar pallplats i Rally-SM

Rallyföraren Mikael Lindqvist från Norrköping kommer under helgen till start i den fjärde deltävlingen av årets Rally-SM. Serien består i år av sex deltävlingar och avslutas i Uppsala första helgen i oktober. AM Snapphanerallyt i Hässleholm till helgen kommer att passa Lindqvist mycket bra, inte minst när kartläsaren Per Andersson kommer från Hässleholm.

- Vi vet att vi kan nå pallen i en deltävling och det är det som är målet i helgen. Vi har lärt oss bilen på ett bra sätt men om skulle få önska något så vill man ju alltid köra fler tävlingsmil. Vi känner oss dock bra förberedda inför tävlingen, säger Mikael Lindqvist.

AM Snapphanerallyt är en av de klassiska deltävlingarna i Rally-SM. Tävlingen kördes för första gången 1967 då under namnet Snapphanenatta, och har varit med i SM-serien många gånger. 2011 då rallyt var med i SM-serien senast vann Mats Jonsson från Forshaga tävlingen. AM Snapphanerallyt startar på fredag kväll med två specialsträckor som körs på asfalt vid garnisonsområdet i centrala Hässleholm. Efter nattvilan ger sig sedan ekipagen ut på grus och ytterligare sex specialsträckor. Målgången för tävlingen är beräknad till klockan 16.00 på lördagseftermiddagen.

- Det är alltid kul att Rally-SM kommer till Hässleholm, att vara med på hemmaplan är något speciellt. Det brukar alltid vara roliga vägar här och bra arrangemang, säger kartläsaren och Hässleholmsbon Per Andersson.

Ställning Rally-SM Otrimmat 4wd
1, Patrik Johansson - 38 poäng
2, Martin Berglund - 32 poäng
3, Thomas Thunström - 25 poäng
4, Jimmy Joge - 21 poäng
4, Mikael Lindqvist - 21 poäng


Urban Andersson