Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias Adielsson siktar på att behålla ledningen i Rally-SM

Nu till helgen är det åter dags för en deltävling i Rally-SM. Mattias Adielsson från Göteborg med kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora leder sin klass i Rally-SM och ligger två i junior SM. AM Snapphanerallyt i Hässleholm är årets fjärde deltävling av sex som utgör årets serie.

Adielsson kommer med stärkt självförtroende efter sommarens tävlingar. Ett bra resultat i Sommarsprinten som ingick i SM-Veckan följdes upp med en stark tredje plats i en mindre lokal tävling i slutet av juli. Två bra resultat på två olika underlag så som det kommer att vara i Hässleholm.

- Vi siktar på pallen i Hässleholm, säger Mattias Adielsson beslutsamt och fortsätter. Det blir vår andra riktiga tävling i Peugeoten, så vi lär oss mer och mer om bilen och hur den reagerar i olika situationer. Vi kan höja farten ytterligare känner jag. Det viktiga är dock att hitta ett tempo som är tillräckligt högt utan att behöva ta för mycket risker. Vi vill ju komma i mål och få med oss många SM-poäng.

AM Snapphanerallyt startar på fredag kväll med två specialsträckor som körs på asfalt vid garnisonsområdet i centrala Hässleholm. Efter nattvilan ger sig sedan ekipagen ut på grus och ytterligare sex specialsträckor. Målgången för tävlingen är beräknad till klockan 16.00 på lördagseftermiddagen.

Ställning i Rally-SM
Otrimmat 2wd
1. Mattias Adielsson - 68 poäng
2. Fredrik Åhlin - 60 poäng
3. Anton Alkberg - 54 poäng


Junior-SM
1. Johan Carlsson - 84 poäng
2. Mattias Adielsson - 62 poäng
3. Anton Alkberg - 54 poäng


Urban Andersson
Pressansvarig