Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Framgångsrik uppladdning inför Rally-SM

Uppladdningen inför Rally-SM i Hässleholm den 9-10 augusti har gått på bästa sätt för rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg med kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora. Under lördagen kördes rallytävlingen Kullingstrofén med start och mål i Herrljunga. Kullingstrofén är en mindre lokal tävling men den brukar alltid locka de bästa förarna, i år var inget undantag, så motståndet var nästan som i en deltävling i Rally-SM. Mattias och Christoffer kom på tredje plats bland de tvåhjulsdrivna bilarna, endast slagna av betydligt motorstarkare bilar.

- Det här känns riktigt skönt, allt har fungerat perfekt. Vi har haft ett högt tempo utan att behöva ta några risker. Det känns tryggt att kunna hålla det tempot och veta att vi kan, med lite mer risker, öka ett snäpp. Vi körde ett test i torsdags och omställningen från asfalt till grus har gått riktigt bra. Jag är mycket förhoppningsfull inför AM Snapphanerallyt i Hässleholm, säger Mattias Adielsson.

Nu är det endast två veckor kvar till AM-Snapphanerallyt i Hässleholm och bilen skall nu få sig en översyn så att allt är på topp till helgen vecka 32.

Mattias och Christoffer kom på tionde plats total och tredje plats i 2 WD.

Resultat A-förare 2 WD (32 st startande)
1) Tobias Söderqvist AMF Årsunda Toyota Corolla 24.02,1
2) Mikael Ericsson SMK Trollhättan Golf KitCar 24.03,6
3) Mattias Adielsson Göteborgs MF Peugeot 208 R2 24.14,5
4) Jonas Johansson MK Ran Toyota Corolla 24.21,9
5) Christopher Zeijlon Skillingaryds MK Volvo 240 24.27,4

Urban Andersson