Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Abris tog hem Kullingstrofén 2013

Det blev som väntat hårda kamper i Svenska Rallycupen när Kullingstrofen avgjordes under Lördagen i västgötska Herrljunga när hela 193 bilar gjorde upp på de luriga rallysträckorna.

Dagen började med ett lätt regn som dock dämpade dammet, för att sedan bjuda på en underbar dag med solsken och riktigt bra action när de tävlande gav allt och i vissa fall lite till.

Den på förhand tuffa kampen i getingboet 2WD-klassen, visade sig bli precis så hård som väntat, där två förare, cupledaren Mikael Ericsson och snabbe Tobias Söderqvist, toppade och turades om med sträcksegrar. Med en vass tid på snabba sträcka fem knep Söderqvist klassegern med 1,5 sekunder efter 24 minuters hård fight. En mycket imponerande körning gjorde landslagsföraren Mattias Adielsson i sin någon snällare bil och körde in som mycket fin trea.

I 4WD-klassen gick förhandssnacket runt bl.a cupledaren Björn Adolfsson som nu hårt skulle utmanas av ett gäng unga och heta kandidater till segern, där tipsen pekade ut Robin Friberg, Patrik Johansson och Eric Johansson. Alla dessa var också med i segerkampen, Eric Johansson ledde efter två sträckor med besökte den västgötska naturen på tredje sträckan, och lämnade fältet öppet för de andra, det var här veteranen och den rutinerade hemmaföraren Bengt Abrahamsson tog kommandot och gick upp i topp. En tätplacering som han utökade och slutligt satte in stöten med en grym tid på sista sträckan.

Det blev således "Abris" i topp före Friberg och och Patrik Johansson. Adolfsson fick nöja sig med plats fyra, men leder cupklassen när vi nu passerat halvtid.

I B2WD nådde förhandsfavoriten nästan ända fram, Knutte Edenholm missade spiken med ynka 1,1 sekunder när Oskar Nilsson spurtade hem segern. Hemmaföraren Daniel Hellstadius knep sista pallplatsen efter en sträckseger på sträcka ett.

I de flesta cupklasserna var toppnamnen med i fighterna om pallplatserna och håller ställningen när nu Svenska Rallycupen passerat halvtid, och ser fram emot andra halvlek som nu siktar på besök i Gnesta och Mjölkpallenpokalen den 24 Augusti

Så här långt i cupen har hela 404 st olika förare deltagit och det har gjorts 734 starter, ett imponerande facit i sveriges största rallycup.

Svenska Rallycupen
Crister Nystrand