Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell nöjd tvåa i New Hampshire!

Under torsdagen avgjordes den fjärde deltävlingen av Global Rallycross Championship på NASCAR banan i New Hampshire, USA.

Efter en rafflande final, slutade Patrik Sandell på en andra plats, dock var vägen dit inte spikrak. Precis innan Sandells tidskval öppnade sig himlen och regnet öste ner. Travis Pastrana, Scott Speed och Patrik blev tvungna att vänta tills det värsta regnet lagt sig. De andra förarna fick genomföra tidskvalet på mer eller mindre tort underlag.
-Jag kände redan under träningen att banan passade mig, när jag såg att jag var lottad att köra i det fjärde kvalheatet var det enda rätta att tänka positivt även om det enda jag kunde uppnå var att som bäst bli trea från slutet, säger Patrik.

På grund av växlande väder kunde endast ett av två kvalheat genomföras, där Patrik slutade tvåa efter Toomas Heikkinen. I finalen startade Patrik i andra startled och kunde avancera upp till en andraplats redan efter två kurvor. Vilket var den placeringen han lyckades hålla hela vägen in i mål!
- Det känns riktigt bra att återigen kunna kliva upp på pallen och ta viktiga poäng i mästerskapet. Körningen fungerar bra och jag vet att en seger är nära, säger en lycklig Patrik.

Nästa tävling genomförs redan nästa lördag på Bristol Motor Speedway, USA. Fram tills dess väntar några dagars återhämtning och semester i trakterna kring New York.

Jeremias Ericsson