Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Stort manfall i Suzuki 1300 RallyCup.

När SMK Nyköping arrangerade sin Gästabudstrofé så bjöds det som vanligt på ett fint arrangemang och toppenfina vägar. När urvalet är av hög kvalitét så kan inte sträckorna vara alltför långa, men desto fler. Hela 7 st SS som samtliga bara kördes en gång hade man plockat ihop och de var av mycket hög kvalitét men krävande då manfallet blev ovanligt stort.

Först ut efter ungdomsåkarna startade Stefan Sollenfelt/Per-Erik Svensson i egenskap av Cupledare. De följdes av ytterligare 14 st ettriga och välljudande små Suzukis.

Första sträckan på dryga fem kilometer klarade Ola Strömberg/Brittmarie Ålund av snabbast. Tätt följda av Jan-Erik Eriksson/Stefan Gustafsson, Stefan Sollenfelt/Per-Erik Svensson, Christian Granfors/Caroline Östmark. Faktiskt klarade alla 15 ekipagen denna sträcka och nådde målet. Men på 7 kilometer långa SS2 mötte flera sitt Waterloo. Strömberg, Kujanpää och Lundgren åkte av vägen varav den sistnämnde å det vådligaste. De blev riktigt mörbultade och bilen lär vi inte se något mer av i cupen. Jesper Ödberg fick ge sig med urhoppad drivaxel. Morén kunde fortsätta med trasig bärarm men hade tappat massor med tid.

I toppen var fighten stenhård med växlande placeringar. Visserligen med ”Sollet” hela tiden i täten men skulle försprånget räcka? Vid sammanräkningen i Cuptabellen så får nämligen han och Tony Cederfeldt denna gång finna sig i att bli belastade med 1% tidstillägg därför att de kör med en annan utväxling i sina växellådor. Efter SS 4 hade Morén gett upp för gott och även Mattias Lagström fick kasta in handduken p.g.a. trasig topplockspackning. Nu återstod alltså bara nio ekipage. Däribland 5:e placerade Henry Nyberg som denna gång inte bara körde storstilat utan också valt att sponsra hela Cupstartfältet med fria startavgifter. Även detta mycket generöst och storstilat.

På den korta sista Specialsträckan Kunde Cederfeldt pressa sig förbi Eriksson och gå upp på andraplatsen efter Sollet. Granfors tog in hela 3 sekunder på Eriksson men det räckte inte ända fram då det behövts drygt 2,5 sekunder till för att gå förbi. Så nu till det delikata. Efter Cupens procentpåslag belastades Sollet med 19,9 sekunder ytterligare och Cederfeldt med 20 jämnt. Det hade till följd att Jan-Erik plockade hem full pott denna gång tätt följd av Granfors, Sollenfeldt och Cederfeldt. I Cuptabellen ser poängfördelningen mycket mer brokig ut och det beror på att vi även delar ut poäng för varje sträcka. Det innebär faktiskt att t.o.m. de som brutit inte blivit helt lottlösa. Mer info om aktuell poängställning finner ni på 1300 RallyCups egen hemsida. www.1300rallycup.se

1300 RallyCup. Mycket Rally för Pengarna!