Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Gustafsson och Andersson segrare i Rally-SM publiksuccé Sommarsprinten

Idag söndag avslutades SM-veckan i Halmstad med bland annat Rally-SM Sommarsprint som genomfördes i centrala Halmstad kring marknadsplatsen med över 3 500 personer på plats, en publiksuccé!

I 4WD tog vinterns sprinttvåa, Hasse Gustafsson Vansbro MK, SM-guldet med 0,8 sekunders marginal.

I 2WD var det asfaltskungen från södra Sverige, Mats Andersson Eslövs MK, som erövrade SM-guldet med nästan 3 sekunders marginal.

49 förare gjorde upp om segern på den 2,5 kilometerlånga banan som bestod av mestadels asfalt, men även ett grusparti vid publikområdet på Marknadsplatsen där mycket publik samlats. Det var även där Gyllene Tider genomförde sin turnépremiär i fredags.

I 2WD var det inledningsvis en kamp om segern, men när väl ”asfaltskungen” Mats Andersson fick upp farten så tog han en övertygande seger i historiens första Sommarsprint med 2,9 sekunders marginal till tvåan, hemmaföraren Niclas Hansen från Laholms MK, som i sin tur var 2,4 sekunder före trean Oscar Sundell Järbo MK.

Hasse Gustafsson visade bra fart i sin Ford Fiesta RS WRC från start och satte dagens snabbaste tid redan i första åket. Sedan tappade han lite i kval två men visade sedan bra fart och efter finalens två åk var det bara 0,8 sekunder som skilde Hasse från den ständige tvåan Ingemar Svensson från Flens MS som fortfarande väntar på sin första seger. Trea i klassen blev Joachim Grahn från Simrishamns MK.