Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Lärorik SM-sprint i Halmstad för Mattias och Patrik

- Deltävlingen fick bli ett asfalt-test för Mattias och Patrik

Helgens SM i sprint i rally är avgjord. I soliga sommarstaden Halmstad kördes under helgen tävlingen intill Nissans strand, med flertalet asfaltspecialister på startlinjen. Mattias Olsson med co-driver Patrik Barth och hela rallyteamet var där för att tävla och justera tävlingsbilens asfaltinställningar inför framtiden.

Mattias kunde med kortast möjliga marginal få i ordning sin Ford Fiesta inför helgens SM-sprint i Halmstad. Bilen blev redo för Halmstads asfalt så sent som fredag kväll. Ingen förberedande test var därför möjlig. Teamet fick i stället inrikta sig på att ta tävlingen som ett lärorikt test för att få till asfaltinställningar inför framtiden.
- Det var bara att göra det bästa av situationen, hela konceptet var nytt för oss, utan noter och med rekognosering till fots, säger Mattias Olsson

I första genomkörningen av den 2,5 kilometer långa asfaltslingan med inslag av grus, understyrde Forden kraftigt och Mattias var långt ifrån bekväm med bilen.
- Forden var inte alls som jag ville ha den, så vi gjorde en hel del justeringar inför andra omgången. Det var en svår bana att få till rytmen i och komma igång.

Med hjälp av teamets jobb på tävlingsbilens fjädring och hjulinställning, kunde Mattias och Patrik kapa två och en halv sekund i andra körningen. Tyvärr räckte inte justeringarna till och det blev ingen finalkörning för Mattias.
- Det finns mycket mer att göra för att göra bilen optimal på asfalt, säger Mattias Olsson.

SM-tävlingens tvåhjulsdrivna avdelning i den soldränkta sommarstaden Halmstad, vanns av asfaltexperten Mats Andersson med sin beprövade Proton. I fyrhjulsdrivet segrade dalmasen Hasse Gustavsson med en Ford Fiesta WRC, på Halmstads glödheta gator.

Nu laddar Mattias, Patrik och hela teamet om inför rally-SM:s avgörande tre deltävlingar. Först i raden tävlingar är AM Snapphanerallyt i Hässleholm den 9-10 augusti. Men innan dess ska Mattias göra ett omfattande väghållningstest för att optimera teamets fabriksbyggda Fiesta inför de avgörande SM-deltävlingarna. Målsättningen med testet är att öka tempot ytterligare på grus.
- Vi ska vara med i toppstriden även i de avslutande tre SM-deltävlingarna, avslutar Mattias Olsson.

Anders Ekström
Pressinfo Mattias Olsson Motorsport