Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias Adielsson är mycket nöjd med SM-veckan

Rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg slutade på sjätte plats i Sommarsprinten som avgjordes under söndagen i samband med SM-veckan i Halmstad. Det var en kort sträcka på straxt över två kilometer så det fanns inte utrymme för några misstag.

- Vi hade som målsättning att ta oss till finalen och det lyckades vi riktigt bra med. Vi hade åttonde tid av de tolv som gick till final. I finalen höjde vi oss ytterligare och blev till slut sexa. Jag är mycket nöjd med vår insats, säger Mattias Adielsson.

- Vår första riktiga tävling på asfalt med rätt inställning på bilen, så vi är mycket nöjda med resultatet. Det märks att Mattias har kört gokart för han har ett suveränt spårval på asfalt. Vi utnyttjade bilen till max och hade vi bara haft några hästkrafter till så kanske vi kunnat ta oss högre upp i resultatlistan, men vi är otroligt nöjda med insatsen. Hela teamet har gjort ett fantastiskt jobb inför och under den här tävlingen, säger kartläsaren Christoffer Bäck.

Nu börjar förberedelserna inför nästa deltävling i Rally-SM. Helgen den 9-10 augusti är det dags för AM-Snapphanerallyt som avgörs runt Hässleholm.

Resultatlista Sprint Rally SM 2WD
1. Mats Andersson Eslövs MK Proton Satira 03:53,1
2. Niclas Hansen Laholms MK Skoda Octavia Kit Car 03:56,0
3. Oskar Sundell Järbo MK Volvo 940 03:58,4
4. Jonas Olsson Hässleholms MK Ford Puma 03:58,6
5. Rolf Grybb Hässleholms MK Opel Ascona 03:58,8
6. Mattias Adielsson Göteborgs MF Peugeot 208 R2 03:59,9

Urban Andersson