Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Hörbing erövrade Gästabudstrofén

Favoriten höll för trycket och tog hem det klassiska vandringspriset från 1978, Gästabudstrofén bor nu hemma hos Eddie Hörbing efter att Svenska Rallycupen gästade Nyköping.

Eddie Hörbing i par med Björn Nilsson körde hem Gästabudstrofen, och fick nu behålla priset för alltid efter tre inteckningar. Foto: Crister Nystrand / SRC

SMK Nyköping bjöd verkligen på ett riktigt Gästabud, när stor del av Sveriges rallyelit var välkomna till rallyfest med utmanande vägar i ett underbart sommarväder.

Hemmaåkaren Eric Johansson var den som försökte utmana Hörbing i 4WD-klassen, men Hörbings rutin och värre bil blev för tuff uppgift även om Johansson var en nöjd tvåa med en sträckseger i bagaget. Sista pallplatsen fightades Jacob Jansson och Björn Adolfsson om, där unge Jansson knep tredjeplatsen med 6 sekunder.

I A2WD var det åter Mikael Eriksson i topp och en stark seger med 9 sekunder, där det i klassen var riktigt hård kamp om plats två och tre mellan Tobias Söderqvist och Jonas Johansson. En kamp som vanns Söderkvist med ynka 1,4 sekunder efter 30 minuters åkning.
Knutte Edenholm tog även han åter en delseger i Svenska Rallycupen när han smått dominerade B2WD, 7 raka sträcksegrar och vinst med hela 47 sekunder och rycker i cuptabellen.

I A/B VOC tog juniorlandslagsföraren Emil Bergkvist en klar seger i tufft motstånd, där Kristoffer Karlsson var närmast strax före Anton Suontausta som dock leder cupklassen.
Rutinerade veteranen Ola Axelsson ångar på i AppK-klassen med andra raka segern och givetvis ledning i cupen före tvåan Clas Molin som också var tvåa i tävlingen.

GrE vanns åter av Mattias Ledin som har hittat ett grymt tempo i klassen som lämnar konkurrenterna långt efter, och seglar upp som en vinnarkandidat i sin cupklass.

Ytterligare en van segrare, Henrik Johansson segern i Ungdomsrally och leder cupklassen före Dennis Persson som även var tvåa i Gästabudstrofén. Vi kan summera en utmanande och tuff dag i rallyskogarna utanför Nyköping, härnäst väntar möjligen lite annan vägkaraktär i Västgötska Herrljunga och Kullingstrofén den 27 juli.