Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Svenska Rallycupen bjuder på klassiskt Gästabud

Dags för tredje omgången av Svenska Rallycupen, och nära 200 bilar laddar för race i Nyköping.

Det är SMK Nyköping som står som värd för tredje deltävlingen av cupen, när de arrangerar Gästabudstrofén på Lördag.

Återigen ett imponerande startfält trots konkurrens från SM-Sprinten i Halmstad på Söndagen.

Frågan är om någon rår på Eddie Hörbing i 4WD-klassen, fixar han segern tar han även hem vandringspriset "Gästabudstrofén" för evigt, och det är mycket som talar för det. Givetvis finns det många andra som vill åt en inteckning i det fina priset och att plocka poäng i cupen, säkert är Björn Adolfsson ett hett kort liksom hemmaåkaren Eric Johansson som verkligen vill vinna denna gång. Ja, och drygt 5 mil sträckor ska skall bemästras till fullo, så mycket kan hända.

Även 2WD mönstrar ett mycket kompetent gäng, givetvis med cupledaren Mikael Eriksson som har ett och två som facit hittills, men även Philip Haag har imponerat i sin R2 Citroen. Även här har vi en hemmaåkare i Patrik Larsson som är grymt sugen att visa var skåpet bör stå efter Lördagen.

Hos klassiska AppK-åkarna finns det några som gärna finslipar formen inför Midnattssolsrallyt, Ola Axelsson och Claes Molin är två kandidater som redan nu toppar cupen.

Två klasser har helt jämn ställning inför Nyköping, i B2WD är det Knutte Edenholm och Alan Karlsson, och i C-VOC är det Rasmus Lund och Rickard Gustavsson som alla fyra givetvis står på startlinjen för en hård batalj.

Varmt välkomna till Nyköping på Lördag, ett smörgåsbord och det bästa av ett rallygästabud. Full action garanteras.

Crister Nystrand